"Ko zna koliko si ih imala, pa imaš kondilome": Šta je najgore što vam je ginekolog ikada rekao?

Jelena ne prestaje da se pita - da li ona preteruje ili je njen ginekolog zaista bio neprofesionalan?

  • 11

Dvadesetsedmogodišnja Jelena iz Beograda podelila je sa nama svoje neobično iskustvo koje je doživela prilikom posete ginekologu. Pročitajte šta joj se dogodilo i podelite sa nama u komentarima svoje mišljenje - da li je ginekolog prešao crtu?

Doživela sam neobičnu scenu kod ginekologa kojeg mi je preporučila prijateljica. Idem kod njega već godinu i po dana jer sam bila trudna i nedavno dobila bebu. Kada sam bila u sedmom mesecu trudnoće rekla sam mu svoju kompletnu istoriju - apsolutno sve, pa čak i za udarac u koleno koje umalo nisam operisala jer sam želela da zna moje opšte zdravstveno stanje pre porođaja.

Sve je bilo super tokom trudnoće i potom, ali uskoro je trebalo da se vratim na posao. Zato sam nedavno otišla kod njega i pitala kada mogu da zakažem Papa test i da li treba da odradim dodatne analize jer mi je jedan stari test pokazao da imam kondilome. A on će meni na to:

- Zašto ja za to ne znam? Pa, kakav si to život vodila pre trudnoće, koliko si partnera imala? - rekao je na šta sam se zaledila. Nastavio je - I ja sam rekao tvom mužu da nam ne govoriš sve. Znam i za onaj period kada je trebalo da ideš kod psihijatra da dođeš k sebi, ako želiš možemo da pričamo i o tome.

Još mi je povrh svega zamerio što stvari čuvam za sebe. Bilo mi je toliko neprijatno da ne mogu da vam opišem. Rekla sam "Dobro" i pitala kada mogu da zakažem Papa test. Rekao mi je da se to dogovorim sa sestrom ispred, a da kod njega mogu da dođem na kafu ako budem htela sve da mu ispričam. Ustala sam, odmakla sam se.

Na putu do kuće sam razmišljala - odakle jednom lekaru pravo da ispituje bliske ljude o mom zdravstvenom stanju, odakle mu pravo da pretpostavlja da sam prethodno bila promiskuitetna? Možda i ja preterujem, ali nije poenta da mi bude neprijatno i da se plašim svake sledeće posete zbog toga što će me pitati.

Šta vi mislite?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iFox

    17. novembar 2019 | 12:44

    Ja mislim da je ova "ispovest" lažna i da se ovo nije desilo.

  • DRagutin

    17. novembar 2019 | 14:34

    Treba da promeni doktora i ode kod nekog ko je profesionalan! Nema on prava da se tako bahato ponaša i ispituje! Ta devojka je otišla kod doktora ginekologa a ne na detektor laži u policiji!

  • Sudija Dred

    17. novembar 2019 | 12:39

    Muz, drugarica i ginekolog su u semi. A sto se tice ginekologa i profesionalne etike, ni prvi ni poslednji koji lako prelazi granicu prihvatljivog ponasanja. Na zalost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA