≫ 

Međunarodni dan obolelih od cistične fibroze obeležiće akcija podele ruža na trgovima širom Srbije

Cilj ove akcije je podizanje svesti o cističnoj fibrozi u nedelji u kojoj se obeležava Međunarodni dan obolelih od cistične fibroze.

  • 0

Udruženje za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibrozom Srbije, kao i Udruženje obolelih Vojvodine, organizuju zajedničku akciju podele ruža na trgovima većih gradova u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Inđija, Leskovac).

Cilj ove akcije je podizanje svesti o cističnoj fibrozi u nedelji u kojoj se obeležava Međunarodni dan obolelih od cistične fibroze. Ovu inicijativu su podržali i oboleli u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, koji će takođe sprovesti akciju deljenja ruža na centralnim gradskim trgovima i tržnim centrima.

Akcija je planirana za 21. novembar, simbolično u 11:55 časova.

- Beograd – Trg Nikole Pašića

- Novi Sad – Trg Slobode kod spomenika Svetozaru Miletiću

- Kragujevac – pešačka zona kod Sabornog hrama

- Inđija – kod pošte

- Leskovac - Bulevar oslobođenja ispred Leskovačkog kulturnog centra.

Ovom prilikom želimo da Vas pozovemo da posetite i podržite našu akciju. Prisutni će biti naši članovi, oboleli, roditelji, prijatelji, i zajedno ćemo pokušati da približimo javnosti probleme sa kojima se susreću oboleli od cistične fibroze, kao i da je krajnje vreme (5 do 12) da nas država prepozna i omogući nam adekvatnu terapiju, kako bismo imali što duži i kvalitetniji život.

Ovom akcijom zaokružujemo priču o podizanju svesti o CF u 2019. godini, koja je počela, kao što ste već upoznati, sađenjem ružičnjaka u obliku plućnih krila u Beogradu i Inđiji. Zatim su usledili seminari i javni časovi o cističnoj fibrozi u Novom Sadu i Kragujevcu, kao i humanitarne trke u Inđiji i Kragujevcu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA