Kako sam uz pomoć silikona u grudima otkrila da imam podmuklu vrstu raka dojke

Implanti su ovoj ženi pomogli da otkrije tumor dojke

  • 6
Litha Georgiades Foto: Facebook/Litha Georgiades

Litija Georgiades je na vreme otkrila rak dojke i to zahvaljujući svojim silikonima u grudima.

Implanti su doslovno izgurali tumor na površinu, sedam godina nakon što ih je Litia ugradila.

Majka 14-godišnjeg Edvarda je tokom tuširanja 2011. godine osetila kvržicu na levoj dojci. Nakon kontrole kod ginekologa rečeno joj je da nema šta da brine.

Godinu dana nakon primetila je da ova kvržica raste pa su joj doktori uradili biopsiju i mamografiju. Tri nedelje nakon dijagnostifikovan joj je rak dojke.

- Obožavala sam svoje implante od momenta kada sam ih stavila i nikada nisam imala probleme s njima. Kada su mi saopštili da imam rak dojke bila sam slomljena i mislila sam da ću umreti. Srećom, glavu mi je sačuvao implant koji je praktično istisnuo tumor na površinu. Da ga nije bilo, nikada ne bih ni saznala da imam rak. - otkrila je ova žena.

Litija u porodici nema istoriju ove bolesti, nije imala nikakve bolove u dojci pa joj je implant zaista sačuvao život.

Na prvom pregledu 2011. doktorka je smatrala da je kvržica rezultat implanta, da bi 2012. ustanovili da je ipak reč o raku dojke koji se proširio na limfne čvorove. Doktori su joj otkrili da ima takvu vrstu tumora koji raste sa zadnje strane dojke i zato se jako teško dijagnostifikuje.

Kod nje nije bio taj slučaj jer je implant naterao tumor da ispliva na površinu. Da nije imala implante još dugo ne bi znala da ima rak dojke.

Uprkos otkrivanju na vreme, Litija je imala mastektomiju. Uprkos odstranjivanju cele dojke, pet godina nakon ove intervencije rak joj se proširio na pazuh, vrat i kičmu.

Nakon serije radioterapija Litija je odstranila jajnike, ali se nesrećnoj ženi rak proširio na butinu i jetru.

Sledećeg meseca započinje novu seriju hemioterapija, a u lečenju joj pomaže keto-dijata. Kaže da se ne predaje i da joj volju za istrajnost pruža sin.

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    3. decembar 2019 | 12:16

    Jednostavno nikada nisam pročitao post da se rak nikad nije vratio svo lečenje i sva borba ispada koliko god rano otkrili ispada samo produžava život ništa više odlaganje smrti

  • 534

    3. decembar 2019 | 11:24

    Sve žene treba da ugrade silikone jer jedino tako moze da se otkrije tumor dojke. Ne idite na mamografe neko u plastikarnicu.

  • Ovo najvise kosta

    3. decembar 2019 | 11:58

    "Nakon kontrole kod ginekologa rečeno joj je da nema šta da brine."

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA