Delite peškir sa svojim partnerom? Više nikada to nećete raditi

Iako je normalno deliti sve stvari sa partnerom, naučnici su sada dokazali da bi peškir trebalo da zadržite isključivo za sebe. Evo i zašto

  • 9
Dva bela peškira, peškiri, kupatilo Foto: Shutterstock

Ako redovno nakon kupanja delite peškire sa svojim partnerom, postoji verovatnoća da vaše telo i lice dolazi u dodir sa fekalijama, tj. telesnim izlučevinama koje mogu biti veoma opasne po zdravlje.

Do tog rezultata je došao internet sajt specijalizovan za enterije Drench nakon što je sproveo zanimljivo istraživanje na osnovu kojeg je pronađeno da je čak 90 odsto peškira zaraženo fekalnim bakterijama, a 56 odsto partnera deli svoj peškir i tako utiče na širenje bakterija.

Od ukupnog broja peškira koji su išli na anlizu, 14 odsto je sadržalo bakteriju ešerihiju koli, a peškiri mogu da budu plodno tlo i za mnoge druge opasne bakterije, uključujući gljivičnu infekciju (ringworm) i stafilokoku.

Zapravo, većina peškira okačenih u kupatilu predstavljaju savršeno tlo za širenje bakterija. Čak i ako sami koristite peškir sigurno ćete doći u kontakt sa bakterijama, ali u slučaju da delite peškir za tuširanje sa partnerom sigurno ćete se susresti sa više vrsta bakterija - pre svega jer se peškirom dodiruju i trljaju intimni delovi tela.

- Topli peškiri su savršeni za širenje bakterija. Ako peškir često koristi više ljudi, on se neće potpuno osušiti što znači da će se bakterije množiti na njemu-,  objasnila je doktorka Dijana Gal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    13. decembar 2019 | 00:29

    Kod nas večito puna mašina peškira i veša. Moj muž i sinovi se tusiraju 2 puta dnevno jer idu i na treninge. I onda svako tuširanje svako od niih po jedan peškir i jedne gaće u mašini, plus moje. Svako veče uključujem mašinu zbog toga, a preko dana pere ostalo. Sve drugarice i mama mi kažu da nisam normalna i da sam ih loše navikla. Otkud znam, meni je to postalo normalno. Pere mašina, ne perem ja. Bar smo čisti. 😂😂😂

  • DARKO 100%

    12. decembar 2019 | 17:11

    Sta onda treba reci za one koji su u vojsci ili sluzili vojni rok,pitaj Boga cije si stvari nosio ,peskire, iod kad datiraju i pogotovo cizme ,po dve tri generacije nosile,ali sve to ide u vojni rok tako i to bitno da su partneri cisti i peskiri pa ako se nekad i obrises valjda nece biti nista

  • Neko

    12. decembar 2019 | 21:07

    Jednostavno za svako kupanje čist peškir i nema problema. Naravno nema potrebe za onim veličine ko za plažu već manji, sasvim dovoljno i neće se brzo puniti mašina ko sa većim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA