≫ 

"Mislila sam da umirem": Silikoni su joj napravili pakao od života, a rekli joj da je sve "umislila"

"Bolest implanata u grudima" je stanje koje još uvek nije medicinski prepoznato, ali veliki broj žena tvrdi da ga ima

  • 0
Malene El Rafaey Foto: Instagram/malenesworld

Malena El Rafaj, bivša manekenka koja je ugradila silikone u grudi, otkrila je da se osećala kao da će da "umre" nakon hirurške operacije.

"Bolest implanata u grudima" je stanje koje još uvek nije medicinski prepoznato, ali veliki broj žena tvrdi da je ima.

Malena, koja je pozirala za FHM i Playboy, već sa 25 godina je želela da poveća grudi, budući da je mislila da "nisu dovoljno velike".

Prvobitno su joj se dopale nakon operacije, ali ozbiljni zdravstveni problemi počeli su da se javljaju nakon 6 godina.

 

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by 𝙈 𝘼 𝙇 𝙀 𝙉 𝙀 🇩🇰 (@malenesworld) on

- Nakon operacije bila sam zadovoljna. Poslovne ponude su se nizale. Potom sam zatrudnela i porodila se, nakon čega su počeli da se javljaju simptomi - izjavila je Malena za BBC.

Napomenula je da ujutru nije mogla da ustane iz kreveta, pa ni da radi.

- Po ceo dan sam spavala. Od svega sam dobijala osip, čak i kad bih pojela parče hleba. Onda sam prestala i da jedem. Mislila sam da imam rak dojke. Sve sam opisala lekaru, ali me nije slušao. Mislio je da sam sve izmislila - ističe Malena.

Pošto ju je ovo porazilo, potražila je pomoć na internetu.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by 𝙈 𝘼 𝙇 𝙀 𝙉 𝙀 🇩🇰 (@malenesworld) on

- Jedna devojka na Instagramu mi je rekla da postoji grupa na Fejsbuku koja se bavi problemom "bolesti implanata u grudima". Odmah sam znala da je to moj problem - napominje Malena.

"Bolest implanata u grudima" nije prepoznata među zdravstvenim stručnjacima, ali mnogo žena je izjavilo kako oseća hronični bol, umor, depresiju, kao i da su dobile osip i višak kilograma nakon hirurške operacije.

Malena je prodala svoj nakit kako bi sakupila novac da ukloni implante, a nakon hirurškog poduhvata, iskakla je da se razlika momentalno osetila.

- Svi osipi su mi nestali pred očima, kao i glavobolja koju sam osećala već izvesno vreme. To se desilo odmah kako sam ih izvadila.

 

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by 𝙈 𝘼 𝙇 𝙀 𝙉 𝙀 🇩🇰 (@malenesworld) on

Doktori misle drugačije.

- Sve se odvija u vašoj glavi, a ne u grudima. Ne postoji dokaz za bolest implanata, to je opis koji ljudi koriste da opišu određeni broj simptoma - kaže Grejem Perks, plastični hirurg.

- Naučna spona ovih simptoma nam još uvek nije poznata. Ovo se mora istražiti na globalnom nivou - smatra drugi plastični hirurg, doktorka Roj.

Uprkos njihovim stanovištima, Malena se ne kaje što je uklonila silikone.

- Sad sam još više dobila na samopouzdanju. Volim svoje grudi. Volim osećaj prirodnosti. Imam ožiljke, ali se nikad nisam osećala ovoliko privlačnom. Znam da se mnogo žena plaši da ih izvadi, jer misle da će se nakon toga loše osećati i da neće biti zadovoljne svojim grudima. Međutim, u trenutku kad se zdravstveno bolje osetite, odmah se osetite i samopouzdanije - napominje Malena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA