≫ 

Najpopularnija dijeta na svetu koju je držala i Džej Lo zapravo je najopasnija po naše zdravlje

Najpopularnija dijeta u poslednjih nekoliko meseci proglašena je najgorom dijetom u 2020. godini

  • 5

Keto dijeta postala je jedna od najpopularnijih dijeta na svetu, ali ishrana bazirana na masnoćama i deficitu ugljenih hidrata okartakterisana je kao najgora u ovoj godini.

Iako je ova dijeta najpopularnija, kako među poznatima tako i među običnim ljudima, eksperti kažu da moramo da budemo jako oprezni.

Keto dijeta se bazira na gotovo potpuno izbačenim ugljenim hidratima iz ishrane (dozvoljeno je samo 50 g dnevno) kako bi telo bilo dovedeno u takozvano stanje ketoze.

Bez ugljenih hidrata telo će sagorevati masti kako bi proizvodilo energiju.

Ipak, dijetetičar Robi Klark kaže da restrikcija određene grupe hrane može da dovede do deficita nutrijenata i tako poveća rizik od zdravstvenih problema.

Dijeta, Mršavljenje, Brza hrana, Ishrana, Zdrava hrana, Hamburger, Pomfrit, Salata, Šargarepa Foto-ilustracija: Profimedia/ Keto dijeta je popularan trend u mršavljenju

- Jako je važno da jedete raznovrsnu hranu i da napravite savršen balans. Ne izbacujte nijednu grupu namirnica iz ishrane kako ne biste narušili svoje zdravlje. Keto dijeta je vrlo restriktivna i insistira se na žitaricama, mahunarkama, skrobu, povrću i voću, kaže on.

US News & World Report je keto dijetu stavio na prvo mesto najgorih dijeta za 2020. godinu jer može da dovede do ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes, problemi sa srcem, promene u ponašanju i drastičan gubitak kilograma.

- Ovo nije dijeta koju biste smeli da držite na duge staze, upozorio je dijetetičar.

Kada je reč o najboljoj dijeti na prvom mestu našla se Mediteranska dijeta koja daje odlične rezultate gubljenja kilograma, ali ima i zdravstvene prednosti.

Keto dijeta je najpopularnija u svetu samo zato što daje brze rezultate mršavljenja, baš kao i Atkinsonova dijeta.

Jedna od zagovornica keto dijete je latino diva Dženifer Lopez koja je sa svojim verenikom sprovodila ovaj način ishrane 10 dana i priznala da je jedva izdržala.

Video: Ako želite dobro da se oznojite bacite se na novi fitnes izazov seksi Džej Lo

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    14. januar 2020 | 16:58

    Keto dijeta je lose interpretirana od strane medija i nadri nutricionista. Ona se koristi za skidanje poslednjih masnih naslaga na telu, kada se vec dodje maltene do cilja i ona se primenjuje 4-8 nedelja maksimalno. A to sto neko hoce da skine 30 kila za mesec dana i slicno, to je druga stvar..

  • DARKO 100%

    14. januar 2020 | 16:05

    Hej ljubavi u dalekom gradu cuvaj ljubav za mene i tebe❤

  • kiza

    14. januar 2020 | 17:20

    smisljena je pre više od veka kao lek za extremne epileptične napade. posmatrao sam druga koji je redovnim treningom uz zombi dijetu skinu 20 kg za god. dana, pauzirao je 2 meseca i ugojio se 40 kg i sad povratka nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA