≫ 

Apstinencija utiče na telo žene, a posledice su razočaravajuće

Naučnici potvrđuju da žene koje ređe vode ljubav brže ulaze u menopauzu

  • 14
gola žena, pornić, erotika foto: pixabay.com

Žene koje imaju seksualne odnose bar jednom nedeljno kasnije ulaze u menopauzu nego što je to slučaj sa damama koje imaju polni odnos jednom mesečno.

Naučnici sa Univerzitetskog koledža u Londonu analizirali su podatke studije koja se bavi zdravljem žena širom SAD. Reč je o najraznovrsnijem i najreprezentativnijem istraživanju koje je obuhvatilo zajednička iskustva iste ciljne grupe u dužem vremenskom intervalu. Predmet istraživanja bila je menopauza.

- Nalazi studije pokazuju da telo ne stimuliše ovulaciju, ukoliko nema redovnog seksualnog kontakta. Organizam prirodno bira da li će energetski potencijal koristiti za produžetak vrste ili bi se energija mogla uložiti za npr. čuvanje unuka - objašnjava autorka studije Megan Arnot.

Kontroverzna ideja o smanjenju plodnosti zbog brige o porodici vezana je za predistorijski period i naziva se "Hipoteza bake". Razvila se kako bi smanjila reproduktivni raskorak između žena različitih generacija. Hipoteza pokušava da objasni potrebu dama u poznim godinama da se više uključe u čuvanju unuka i kućnim poslovima, piše Sky news.

Naučnici tvrde da je besmisleno trošiti energiju tela na ovulaciju ukoliko se zna da zbog nedostatka seksualne aktivnosti neće doći do trudnoće.

- Menopauza je neizbežna i ne postoje medicinske metode koje bi je odložile ili sprečile. Ipak, rezultati studije pokazuju da se vreme menopauze može predviteti, zahvaljujući praćenju reproduktivnog potencijala žene - objašnjava profesorka Rut Mejs.

Video: Ovaj vibrator je možda pametniji od svakog muškarca jer žene sigurno dovodi do orgazma

(N.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sve je moguce

    16. januar 2020 | 06:59

    Od razvoda u tridesetoj nemam sex. Odnos. Sad mi je pedeset usla u menopauzu koji nisam osetila. Vitalna zdrava lepa. Zivim super kvalitetan zivot , niko ne zna da nemam sex, sve mi je potaman osecam se fenomenalno

  • Luka

    16. januar 2020 | 08:06

    Uh koja poza😍 namjestila se👍👍💙

  • nikolas

    16. januar 2020 | 08:05

    PA ZASTO LATINO ZENE DOBRO I SRECNO IZGLEDAJU -VODE SVAKI DAN LJUBAV A U BRAZILU I PAR PUTA DNEVNO!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA