≫ 

Njena bitka za život počela je čestim migrenama, a doktori su je ubeđivali da je samo anksiozna

Mislili su da je anksiozna i depresivna, a ona je bolovala od tumora na mozgu

  • 0
lora skerit Foto: screenshot/facebook.com/laurakate.skerritt

Kada je Lora Skerit (22) počela da boluje od migrena i mučnina doktori su joj kazali da su to klasični simptomi anksioznosti i depresije.

Ipak, recepte koje je dobila, a odnosili su se na antidepresive, nisu činili da joj bude bolje.

Do novembra 2018. godine, Lora koja je instruktorka plivanja, gotovo da nije mogla da hoda.

Konačnu dijagnozu pokazao je skener koji je otkrio da Lore ima tumor na mozgu veličine teniske loptice.

Zbog veličine tumora Lora je otišla na hitnu operaciju kako bi sprečila šlog ili iznenadni kolaps organizma.

Danas, ona sa celim svetom deli svoju priču kako bi naterala ljude da se odmah pregledaju čim osete bilo kakve sumnjive simptome.

- Dve godine je trebalo da prođe da bi mi ustanovili tumor. Bilo je frustrirajuće što su mi doktori govorili da simptome imam zbog depresije i anksioznosti. Ja sam i sama predosetila da moji problemi sa zdravljem nisu izazvani zbog mentalnih problema. Ja jesam osećajna osoba kod koje se raspoloženje brzo menja, ali to je deo moje ličnosti - kaže Lore.

U decembru 2018. godinje Lora je imala operaciju koja je trajala 13 sati. Uklonili su preko 80 odsto tumorske baze, a ostatak nije bilo moguće ukloniti zbog položaja.

Oporavak je tekao teško.

- Jako sam oslabila, morala sam ponovo da učim da govorim i bila sam u konstantnoj agoniji jer su mi mišići atrofirali. Uskoro me čeka još jedna operacija pa nakon toga osam nedelja radioterapije - otkriva ona.

- Pre nego što mi je dijagnostifikovan tumor mislila sam da sam nedodirljiva. Nikada nisam brinula za svoje zdravlje, a o sopstvenoj smrti nisam ni pomišljala. Ovo je promenilo moj pogled na život. Nisam sigurna da želim da imam decu zbog straha da mogu da naslede ovu strašnu bolest. Morala sam da se odrekne i časova plivanja - zaključuje Lora koja danas živi na selu i teško se miri s činjenicom da je s bolešću izgubila veliki deo svoje samostalnosti.

Video: Zaspao je za volanom i ubio nekog, a nije znao da ima bolest zbog koje nevini ljudi postaju ubice

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA