Tinejdžer se požalio na bol u stomaku: Ono što su pronašli u utrobi zaprepastilo je lekare

Tinejdžer je zadobio opasne zdravstvene poteškoće nakon što je popio popularno piće. Lekari su se zaprepastili kada su otkrili šta se nalazilo u njegovom stomaku

  • 0

Jedan tinejdžer je primljen u bolnicu u Kini nakon što su mu dva kamena opstruirala, tj. začepila debelo crevo.

Dečak se javio lekarima žaleći se na užasne smetnje sa probavom i jak bol u stomaku koji su, kako se kasnije uspostavilo, bili povezani sa pićem.

Nakon detaljnog pregleda, doktori su otkrili dva čvrsta predmeta poznata kao fekaliti, odnosno kamenje nastalo od fekalija, veličine dva i tri centimetra u njegovom debelom crevu.

Bol u stomaku, dete se drži za stomak, decak trovanje, virus, povracanje Foto-ilustracija: Shutterstock

Pedijatar Zang Hajang, koji je lečio dečaka u decembru prošle godine, kaže da je problem sa crevima prouzrokovao napitak koji je dečak konzumirao sedam dana ranije.

Reč je o čaju od bisernog mleka ili boba koje je napunjeno tapioa biserima, koji se teško vare. Piće originalno dolazi sa Tajvana, a veoma je popularno u Australiji.

- Oko 3 ujutru se javio 13-godišnji pacijent koji se žalio na ogromne bolove u stomaku. Rendgenom je utvrđeno da ima problem sa crevima - ispričao je lekar Zang Hajang.

Tinejdžer je zadržan u bolnici kako bi se njegovo stanje pratilo tokom noći, a operacija je zakazana sledećeg dana kada se njegovo opšte zdravstveno stanje malo poboljša.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Hungry Boba (@hungryboba) on

Dok su radili detaljne analize, lekari su u stomaku otkrili dva čvrsta predmeta različitih dimenzijaa koja su izazvala opstrukciju debelog creva.

Kako su predmeti bili meki i jednostavno su mogli da se slome, hirurzi su rešili da ih u debelom crevu iseku na manje komade.

- Nakon dva ili tri dana od operacije, dečak je mogao da ih izbaci kroz stolicu - objasnio je lekar koji je sve vreme pratio zdravstveno stanje tinejdžera.

Kako je poznato, pacijent je nedelju dana pre javljanja užasnih simptoma popio jednu šolju čaja, a očigledno nije zubima isitnio bisere već ih je progutao cele. Nekoliko dana kasnije popio je još jednu šolju čaja, pa se pretpostavlja da su se svi biseri zajedno zaglavili, te izazvali smetnje u radu debelog creva.

(Telegraf.rs/K.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA