≫ 

Majka preminula pet dana po rođenju 4. deteta: Pre smrti odlučila da donira čak 12 organa

Katlin Torson dobila je izliv krvi u mozak nakon rođenja 4. deteta.

  • 0
Katlin Torson foto: GoFundMe

Iako je doživela sopstvenu tragediju i preminula po rođenju 4. deteta, Katlin je uspela da produži život mnogima kojima je donirala organe.

Samo dva dana pred Novu godinu Katlin je na svet donela 4. dete, Tendi. Međutim, samo 5 kasanije hitno je prevezena u bolnicu zbog izliva krvi u mozak.

Iako su lekari dali sve od sebe, nisu uspeli da joj spasu život. Njena želja je pak, bila da u slučaju smrti svoje organe donira onima koji su potrebni.

Tako je donirala čak 12 organa pacijentima koji su bili potrebni, uključujući i srce i pluća. Iako joj je sestra rekla da će šansa da pokloni baš svih 12 organa biti ravna nemogućem, Katlin je i posle svoje smrti uspela u nameri. Inače, šansa da čak 12 organa ostane zdravo posle nečije smrti je ravna jednoj u milion.

Njena priča je dirnula mnoge, a javnost je skupila čak 96 hiljada dolara pomoći njenom suprugu koji je sada samohrani otac četvoro dece.

Video: U Srbiji su prvi put transpalntovali testise davne 1926.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA