≫ 

Zbog hit tretmana za obrve ova žena je dobila opekotine: Radi se i u Beogradu i veoma je rizičan

Ukoliko planirate da polutrajno iscrtate obrve popularnom mikroblejding tehnikom, možda bi trebalo dobro da porazmislite o tome

  • 13
Infekcija obrva Printskrin Facebook / Shannon Hard Bozell

Šanon Bozel iz Mičigena tvrdi da je zadobila infekciju i plikove ispod očiju, nakon što je uradila popularan mikroblejding tretman, tj. japansko iscrtavanje obrva u jednom lokalnom salonu.

Nesrećna žena, koja je na svom Fejsbuk profilu podelila svoje iskustvo, zajedno sa fotografijama pre i posle, kazala je da je imala poverenje u kozmetičarku pa joj je prepustila da sama odabere pravi oblik i boju obrva. Upravo tada je počela noćna mora, tvrdi Amerikanka.

Pošto su joj se obrve istanjile kao posledica preteranog čupanja, Bozelova je mesecima prikupljala novac kako bi se podvrgla ovoj popularnoj metodi ulepšavanja.

Nakon prvog tretmana koji je uradila u oktobru mesecu prošle godine, nije bila zadovoljna postignutim izgledom, te  je rešila da ponovo poseti salon kako bi kozmetičarka mogla da uradi određene korekcije. Kada je došla, tvrdi da je kozmetičarka iglicama ogrebala boju zbog čega su se pojavili užasni plikovi praćeni infekcijom.

- Tri dana od početka noćne more, morala sam da se vratim u salon da bi kozmetičarka skinula boju i ponovo preoblikovala obrve. Tada su se one inficirale, a plikovi su izazvali niz neprijatnosti. I dalje imam vidljive ružičaste ožiljke ispod očiju - ispričala je Šanon.

Amerikanka je potom odlučila da javno progovori kako bi upozorila druge da pre bilo kakvog medicinskog zahvata dobro raspitaju gde rade tretman, ali i kakve opasnosti on može da donese.

- Kada sam izabrala salon gledala sam isključivo portfolio na kome su prikazani prethodni radovi. Nisam se previše raspitivala oko samo procedure, jer sam mislila da kozmetičarka zna šta će najviše odgovarati meni i mom obliku lica! Pogrešno!!! Obavezno pročitajte ocene salona i raspitajte se o iskustvu kozmetičarke. Danas saloni mogu da objave tuđe slike i da se potpišu kao da su to oni radili -  napisala je Šanon u svojoj objavi.

Osim što je ugrozila svoje zdravlje, ova žena je ujedno morala da uloži čak 350 dolara na druge tretmane u salonima kako bi spasila izgled svojih obrva.

Mikroblejding je metoda polutrajnog iscrtavanja obrva koja, slično kao kod tetovaže, koristi sitne igle uz pomoć kojih se aplicira pigment ispo kože. Ova procedura je već godinama hit u svetu, pre svega jer obrve poprimaju fenomenalan oblik i punoću. Ipak, istina je da treba biti jako oprezan kada radite ovaj tretman zbog stručnosti osoblja zaposlenog u salonu.

Video: Majstor za obrve zaludeo svet, od njihovog glancanja pravi spektakl

(Telegraf.rs/K.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    23. januar 2020 | 18:17

    Svi crtaju isti oblik obrva jer je to sad moderno. Sta cete svi sa tim coko bananicama iznad ociju kad se moda promeni? Lasersko skidanje je bolno i nije 100% a ovo ne bledi kao sto kazu nego promeni boju pa budu zeleno sive kao jna tetovaze

  • nibrS

    23. januar 2020 | 18:59

    Nekada su žene bile simbol ljepote, nježnosti, majčinstva... Ovo danas je blagi užas, šta od sebe rade... Čast i poštovanje rijetkim izuzetcima...

  • Svašta!

    23. januar 2020 | 18:53

    Kad zdravi, pravi ljudi idu na raznorazne operacije i intervencije zbog neke, nazovi, lepote. Jer je neko rekao i nametnuo da je to nesto lepo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA