Nije pušio niti pio, a onda su ga sačekale tužne vesti: Ostalo mu je samo još mesec dana života

Iako nije ni sanjao da mu život može prirediti takve stvari, 37-godišnji Alan Birč iz Velike Britanije je ispričao da su mu lekari dijagnostikovali težak oblik raka koji je poprimio agresivnu formu

  • 3
Alan Birch Foto: gofundme.com

Britancu Alanu Birču je pre godinu dana dijagnostikovan rak usne duplje, a uprkos radioterapiji i hemoterapiji tumor se vratio u mnogo agresivnijoj formi.

Ovom tati, koji je bio savršenog zdravlja i nikada nije pio alkohol niti pušio cigarete, tada je saopšteno da mu je ostalo najmanje jedan, a najviše devet meseci života.

Zbog zloćudne bolesti koja je uznapredovala, Alanu je odstranjeno 90 posto jezika, te su stručnjaci morali da mu presađuju kožu sa noge kako bi napravili jezik uz pomoć koga bi ovaj pacijent mogao ponovo da komunciira.

hirurgija, operacija, operaciona sala, bolnica, lekari, pacijent, bolest Foto: Pixabay / ilustracija

Pre dijagnoze, Alan je radio kao moler i imao je zdrav i aktivan način života.

Njegova supruga Debi je kazala da je bila totalno šokirana kada su lekari otkrili bolest, a još uvek ne može da se pomir sa lošim prognozama.  Stručnjaci veruju da ima najviše devet meseci života.

- Trudimo se da tokom perioda koji mu je preostao uživa što je više moguće. Obično je rak izlečiv, ali problem je što Alan ima agresivnu formu kancera. Svaki put kada je operisan, stanje je postajalo sve lošije - ispričala je njegova partnerka.

Alanova deca, 18-godišnja ćerka i njegov 4-godišnji sin, najveća su podrška bolesnom ocu, a Debi ih postepeno priprema za trenutak koji će uslediti...

- Tu smo jedni za druge, kao prava porodica. Moram da budem jaka upravo zbog dece - ističe ova hrabra žena.

Tumor Foto: nejm.org

Na internet sajtu Gofund me, na kome se prikupljaju razne vrste donacija, bliski prijatelji i porodica pokušavaju da skupe novac kako bi mu pomogli da što lakše prođe kroz težak životni period.

Nakon operacije jezika, radioterapije i hemoterapije, Alan je imao poteškoća da se socijalizuje jer je osećao da niko ne može da ga razume.

- Veći deo jezika je odstranjen, a oni koji ga poznaju znaju koliko mu je teško to palo - kazala je supruga Debi.

Ne samo da je morao da se suoči sa karcinomom, već i sa mentalnim poteškoćama koje su se javile kao posledica oboljenja....

- Alan, moler koji je naporno radio za svoju porodicu, ponosan muškarac kome je neprijatno da moli za pomoć, ali njegova porodica i prijatelji žele da mu pomognu i ovo je jedini način koji smo pronašli - piše na sajtu Go Fund me.

(Telegraf.rs/K.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina

    24. januar 2020 | 18:34

    Ko veruje doktorima nece dugo. Hemoterapija je otrov.

  • Pitanje

    24. januar 2020 | 18:18

    Ziveo zdravo a radio kao moler i udisao sve te hemikalije svaki dan a ko zna i kako se hranio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA