Neočekivana zamena za dezodorans: Jednim potezom "ubijte" miris znoja na 24 sata

Otkrivamo sjajan način da se oslobodite smrada ispod pazuha

  • 11

Znojenje može da bude prilično iritantno, a obično se pojačava sa rastom nervoze - na prvom sastanku, kada imamo važnu prezentaciju na poslu ili iznenadni trenutak panike.

Ipak najgora stvar kod znojenja je neprijatan miris koji ispušta naše telo, a najveća koncentracija dolazi iz predela pazuha.

Ukoliko biste želeli da sprečite pojavu smrada, možete isprobati drugačiju strategiju za eliminisanje znoja.

Nakon masovnog korišćenja sode bikarbone, sada su ljudi pronašli nov način da se izbore sa neprijatnim mirisima pazuha a reč je o popularnom proizvodu za lice - toner kremi.

Tecni puder

Foto: Shutterstock

Toner krema je proizvod koji se koristi za prekrivanje sitnih nepravilnosti na lici, poput bubuljica i mitisera. Takođe, toneri na bazi ulja imaju moć da odstrane mrtve ćelije kože i dozvole koži da bolje upije sve sastojke.

Kada je reč o korišćenju tonera za eliminisanje znoja ispod pazuha, ovaj higijenski proizvod zapravo ima efekte kao na licu - čisti i odstranjuje bakterije sa kože.

Suprotnom uvreženom mišljenju smrad ne nastaje zbog znojenja već potiče od bakterija koje se nalaze na telu. Pa ukoliko nanesete toner kremu na pazuh vi ćete ga zapravo dobro očistiti, poput kupke ili sapuna, te ćete u potpunosti otkloniti bakterije koje izazivaju smrad na ovoj regiji tela.

znoj, pazuh

Foto: Pixabay.com

Kako da koristite toner ispod pazuha?

 

Slično kao na licu. Sipajte malo tečne toner kreme na pamučni tufer, a potom nanesite na kožu ispod pazuha. Trebalo bi da se brzo osuši, a kožu da postane glatka. Nakon toga nanesite dezodorans.

Savet je da ne nanosite toner kremu ispod pazuha odmah nakon brijanja, jer kiselina može da izazove peckanje.

(Telegraf.rs/K.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mad4red

    25. januar 2020 | 17:54

    Stavio sam glet masu prije godinu dana prosto je nevjerovatno ponekad znoj izadje na oci al ja kazem da placem od srece, pocinuo sam sa flekama na majicama.

  • Рј38

    25. januar 2020 | 14:46

    А шта ако се затворе знојне жлезде,па дође до упале? И то се дешавало о велике количине дезодоранса,само,а сад још и ово! Чисто цементирање....

  • Ena

    25. januar 2020 | 16:50

    Zato je sve vise obolelih od raka dojke i materice itd...Zatvaramo prirodne procese i samim tim izazivamo zlo u organizmu.Da li se iko zapita gde zavrsi ta znoj koja je trebala izaci napolje i sta pravi u organizmu.NE BITNO JE DA NEMA MOKRA FLEKA ISPOD PAZUHA .Mogu da posluze jednodnevni ulosci zalepis na ivicu majice ili haljine i nema mokre mrlje a tako su tanki da se i ne primete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA