≫ 

Najstarija metoda izlečenja i obnavljanja tela za koju vam je potrebno samo 10 minuta dnevno

Tradicionalna indijska medicina za koju čak i nauka kaže da je u pravu

  • 4
zdravlje, meditacija foto: pixabay.com

Ovih 6 tradicionalnih indijskih metoda lečenja mogu značajno poboljšati kvalitet vašeg života. A da biste ga poboljšali potrebno vam je ne više od 10 minuta dnevno.

Ajuverdske metode isceljenja i obnavljanja tela smatraju se jednom od najstarijih sistematskih metoda brige o vašem telu. Čak je Svetska zdravstvena organizacija prepoznala njihov značaj. Ajuverda pomaže u harmonizaciji interakcije uma, tela i duše koristeći tehnike dokazane vekovima. Ajuverda nas uči da se energija koja teče kroz Univerzum može usmeravati i kontrolisati, te da ako možemo da osiguramo njen protok skladnije i uravnoteženije kroz naše telo, to će mu omogućiti da maksimalizuje svoj potencijal.

Ajuverdska učenja kažu da na ljudsko telo utiču tri glavna elementa: Vata, koji je odgovoran za pravilno disanje; Kafa, odgovnost snage i izdržljivosti tela kao celine; Pita, kontroliše metabolizam.

Evo šta vam je činiti svaki dan ako želite da pomognete svom telu da zaceli stare rane, ali i poboljšate zdravlje.

JUTRO

zdravlje, meditacija foto: pixabay.com

Čišćenje jezika - 30 sekundi

Nakon pranja zuba, obavezno četkicom operite i jezik. Ako to radite redovno, svakog dana, ovaj postupak bi mogao da pomogne žučnoj kesi i bubrezima. Bakterije koje se talože na jeziku sadrže mnogo toksina i drugih štetnih materija koje mogu poremetiti harmoniju organizma.

Isperite usta susamovim uljem - 2 minuta

Nakon što očistite jezik, isperite prirodnim susamovim uljem, a nakon toga običnom toplom vodom. Susamovo ulje bogato je kiselinama koje normalizuju acidobazni balans u ustima, a takođe pomažu u poboljšanju zdravlja zuba i desni mnogo bolje nego većina hemijskih proizvoda.

Masaža - 3 minuta

Pomoću komada meke vune ili meke četke masirajte telo kružnim pokretima u predelu vrata, leđa, ramena, ruku i prstiju (10-20 kružnih pokreta po svakom delu tela). Zatim masirajte grudi pokretima prema gore. Pređite na stomak masirajući ga levo-desno. Posle krenite ka kukovima, pomerajući ruke iznutra prema spolja, a zatim prema nogama i stopalima.

Samo-masaža laganom četkom poboljšava cirkulaciju krvi, stimuliše receptore na koži i ubrzava obnovu i obnavljanje unutrašnjih organa.

DAN

zdravlje, meditacija foto: pixabay.com

Ispijanje tople vode - 30 sekundi

Prokuvajte pola litre čiste vode 15 minuta, sipajte je u termos i pijte male gutljaje. Prokuvana voda uklanja toksine iz tela.

Opušteno dišite - 2 minuta

Duboko udahnite kroz nos, zadržite dah, a zatim izdahnite na nos. Očistite svoj um svih nepotrebnih misli i usresredite se na disanje. Ponavljajte ovu vežbu sve dok se ne opustite. Vežba disanja će vam pomoći da pronađete unutrašnji mir.

VEČE

vezbe, devojka vezba, joga, istezanje, meditacija, Ilustracija: Shutterstock

Stimulacija varenja - 2 minuta

Zagrejte malu količinu susamovog ulja i kružnim pokretima ga utrljajte u stomak. Umočite peškir u toplu vodu, stavite ga na stomak i sačekajte da se ohladi. Ovaj proces poboljšava varenje, ali i san.

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIhajlo

    26. januar 2020 | 11:14

    Sezamovo ulje? Ko ga pravi, Aladin?

  • Diks

    26. januar 2020 | 12:04

    Da nema hiljadu drugih obaveza, ovo bi možda i prošlo.Ovako, teško da će.

  • Dasa

    26. januar 2020 | 12:10

    I ako se uz sve ovo zdravo hranimo i cinimo dobra dela onda smo pobedili...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA