≫ 

Ako vam je nos zapušen, muče vas glavobolje i kašljete, ovo je pravi spas za vas

Zbog velikih klimatskih promena i zagađenja životne sredine dolazi do promena u našem organizmu. Zimski period je karakterističan za pojavu respiratornih infekcija. Najčešće se javlja akutni sinuzitis

  • 0

Šta su sinusi?

Sinusi su šupljine u kostima lica. Njihova funkcija je stvaranje sluzi tj. sekreta. Sinusi su obloženi sluzokožom. Sa nosem su povezani uskim kanalićima, koji vrše protok vazduha i lučenje sekreta van nosa. Sinuse delimo u četiri grupe:

1. frontalni sinusi ili čeoni sinusi - nalaze se u predelu čela

2. etmoidni sinusi - nalaze se između očnih duplji sa obe strane nosa

3. sfenoidni sinusi - nalaze se u predelu očnih duplji

4. maksilarni sinusi - nalaze se između gornje vilice i očnih duplji

Nos, Njuh, Sinusi, glavobolja, upala sinusa, devojka, prehlada Foto: Shutterstock

Ukoliko vam je nos zapušen, imate glavobolju ili pritisak na licu i čelu, curi vam nos, imate slivanje sekreta niz grlo i kašljete vrlo je moguće da imate upalu sluznice nosa i sinusa, što se naziva rino-sinuzitis.

Najočigledniji simptomi sinuzitisa su bolan pritisak u obrazima i čelu, žuto-zeleni gust sekret iz nosa, slivanje sekreta u grlo, kašljanje, otežano disanje i bolovi u zubima.

Akutni sinuzitis traje oko 10 dana, najviše 4 nedelje. Ukoliko simptomi traju više od 12 nedelja i pored primene adekvatne terapije onda je reč o hroničnom sinuzitisu.

Bilo da je akutni ili hronični oblik sinuzitisa u pitanju, predlažemo dva prirodna proizvoda koja pozitivno utiču na disajne organe. Kapi Sinbio i sirup Pribio dovode do drenaže sekreta iz gornjih i donjih disajnih puteva, potpomažu izbacivanje sekreta i oslobađaju disajni put od istog.

Nos, Njuh, Sinusi, glavobolja, upala sinusa, devojka, prehlada Foto: Shutterstock

Kapi Sinbio sadrže sok ploda biljke Ecballium elaterium (divlji krastavac) i pomoćne supstance, deluju pozitivno na disajne organe i pomažu pri izbacivanju nazalnog sekreta.

Aktivni sastojci kapi deluju antiinflamatorno, stimulišući izbacivanje sekreta iz sinusa kroz nos. Normalne propratne pojave pri korišćenju kapi su nazalna sekrecija, kijanje i izbacivanje sekreta.

Pribio sirup omogućava prohodnost disajnih puteva i olakšava disanje. Biljne komponente sirupa deluju ekspektorantno i mukolitički što dovodi do izbacivanja bronhijalnog sekreta. Sirup se preporučuje kod otklanjanja respiratornih tegoba, može se primenjivati kod astme, bronhitisa, kao i atopijske astme. U kombinaciji sa kapima daje odličan efekat.

Kapi mogu primenjivati deca od 12 godina i odrasli. Sirup Pribio je namenjen odraslima, a sirup Pribio junior je namenjen deci iznad 4 godine starosti.

Za respiratorne probleme Bioeliksir ima rešenje!

Posetite nas dobro poznatoj adresi Bulevar Mihaila Pupina 10 z lokal 58, Novi Beograd.

Pišite nam na office@bioeliksir.com ili pozovite  011 311 55 44.

(Telegraf.rs/PR)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA