≫ 

Lek koji će stati na put koronavirusu? Ima ga i u Srbiji, a evo šta kaže naša homeopatkinja

Da li čuveni lek Arsenicum album-30 može biti delotvoran u borbi protiv koronavirusa?

  • 11
Koronavirus lek

Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Ministarstvo za ajurverdu (zdrav i dug život), jogu i prirodno lečenje u Indiji izdalo je zdravstvene savete i preporučilo homeopatske lekove koji i te kako mogu biti efikasni u borbi protiv koronavirusa.

Naime, saveti su objavljeni nakon sastanka Centra za homeopatiju gde se razgovaralo o homeopatskim sredstvima koji mogu pomoći u sprečavanju epidemije koronavirusa.

Savet je svakako preporučio poznati homeopatski lek Arsenicum album-30 za koji kažu da može biti odličan u prevenciji.

Preporučuje se da se Arsenicum album-30 pije na prazan stomak tri dana uzastopno, a onda da se proces za mesec dana ponovi.

 

Homeopatija, Alternativna medicina, Lekovi

Foto-ilustracija: Profimedia

Kako kažu, ista procedura može biti višestruko efikasna i u borbi protiv sezonskog gripa.

Homeopata Tamara Milosavljević podržava odluku indijskog ministarstva ističući da se ovaj lek zaista može koristiti kao prevencija koronavirusu ili bilo kom drugom virusu.

- Lek u svom sastavu ima razblažen arsen, ali naravno ne u materijalnoj formi, već energetskoj. Ovaj lek uglavnom dajemo osobama koje su jako zabrinute za svoje zdravlje i žele da urade sve da izbegnu bolest, odnosno koje su anxious sautious. U toj zabrnutosti javlja se nemir i ne može da se smiri dok se ne nađe rešenje. Zbog nestrpljivosti pacijenta rešenje mora biti brzo jer ako nije on će potražiti drugi tretman.

Tamara ističe da Arsenicum album-30 nije jedini lek koji može pomoći u prevenciji virusa već i da preporučuje sconitum, sulphur, pulsatilla.

Kakav je stav homeopata prema koronavirusu?

 

- Ne znači da je ispravan, ali moj stav je da je to virus gripa sa mutiranim genom. Virus se ne leči antibioticima nego prirodnim sredstvima koja stimulišu imuni sistem da se organizam sam bori. To je suština homeopatskog lečenja - da se slično sličnim leči - zaključila je homeopata u razgovoru za "Telegraf".

A šta kaže nauka?

 

Za sada ne postoje nikakva uverljiva tumačenja kako bi homeopatija uopšte mogla da deluje, osim kao lažni lek placebo. Ali, budući da je kroz istoriju bilo lekova koji su delovali mada niko nije znao kako (posebno u dalekoj istoriji, danas je to ređi slučaj), učinkovitost homeopatije valjalo je istražiti i u kliničkim studijama. Na tu temu napravljena su brojna istraživanja. Jedno od najvećih objavio je u avgustu 2005. vodeći medicinski časopis The Lancet. On je predstavio opsežnu studiju u kojoj su rezultati 110 ispitivanja homeopatskih preparata upoređeni s istim brojem rezultata testiranja konvencionalnih lekova. Zaključak The Lancet-a bio je da je delovanje homeopatije u najboljem slučaju ravno delovanju placeba, lažnog leka koji čini da se ljudi koji veruju u njegovu učinkovitost osećaju bolje.

(Tara Tomović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aki

    29. januar 2020 | 15:26

    Cudan smo narod. Nemamo poverenja u desetine hiljada naucnika sirom sveta koji pokusavaju da pronadu vakcinu ili lek, cak ih nazivamo mafijom, a poverujemo tako jednoj prici koja nema naucnu pozadinu.

  • Cvikeras

    29. januar 2020 | 15:16

    Patentiran virus pre nekoliko godina...naravno da lek postoji...

  • Boze sacuvaj i ono malo

    29. januar 2020 | 14:25

    Eh samo nam jos fali i taj virus pored silnih ubijanja i nestajanja nase dece, pa nas nece vise ni biti. Nestacemo sa lica ove zemlje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA