≫ 

Grickala je nokte, pa završila u bolnici: Nakon ove uznemirujuće objave, odbacićete ovu ružnu naviku

Za dlaku je izbegla amputiranje prsta

  • 2

Grickanje noktiju je ružna navika koje mnogi ljudi ne mogu da se reše godinama... Iako deluje kao da je bezazlena, istina je da se retko priča o štetnim posledicama koje može da izazove.

Osamnaestogodišnja Lauren Nikols iz Teksasa nedavno je prestala da gricka nokte nakon što je doživela užasno iskustvo u bolnici kada su joj lekari zamalo amputirali deo prsta.

Na video snimku, koji je objavila na popularnoj platformi Tik Tok, Lauren je ispričala kako je grickala nokte danima, a problem se javio jednog jutra kada je uz ivicu noktiju primetila pojavu crvenog otoka. Ispod upalne površine prsta krio se žućkast0-zeleni gnoj koji je izazivao jak bol.

Čim je shvatila da se razvila infekcija, tinejžerka je otišla kod doktora na kontrolu, a odmah nakon pregleda dijagnostikovana joj je paronihija, infekciju u području oko nokta. Odmah joj je prepisana antibakterijska terapija, ali nažalost ona isprva nije davala nikakve rezultate, a njeno stanje se dodatno pogoršalo.

@laurennnnicholsplz watch... it could save your finger’s life 🥺 #seeya #WhatsYourStuf #fyp #foyoupage #foryourpage #foryou #foryoupage♬ original sound - laurennnnichols

Lauren je bila prinuđena da ide na operaciju pod nazivom terapeutsko ispiranje kako bi se odstranila infekcija koja je zahvatila dobar deo prsta. Tek tada je shvatila koliko grickanje noktiju može da bude opasno...

Grickanje noktiju, infekcija Printskrin Tik Tok / laurennnnichols

- Doktor mi je kazao da je mnogim pacijentima morao da amputira deo prsta jer se infekcija poprilično proširila i da sam imala sreće što sam odmah reagovala čim se infekcija pojavila i došla na kontrolu. Nakon intervencije prestala sam da grickam nokte jer ne želim da nikada više prolazim kroz istu situraciju. Snimila sam ovaj video kako bih apelovala na ljude da ne grickaju nokte jer mogu da imaju ozbiljne posledice -  ispričala je mlada devojka.

Nakon što se njeno stanje stabilizovalo, Nikolsova je kupila anti-stres kockicu kako bi uspela da se reši ove ružne navike. Takođe, njen savet za sve ljude koji ne mogu da prestanu da grickaju nokte je da počnu da nanose gel ili akril na nokte.

(K.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salex

    12. februar 2020 | 17:28

    Postoji li uspešan način da se spreči grickanje noktiju?

  • Bljak

    15. februar 2020 | 16:25

    Nikada nisam grickala nokte,dok moja drugarica,kao majmunce stalno je grickala a obozavala je da ima duge nokte kao ja. Iako su je svi opominjali,ne vredi. To je pre svega nehigijenski a i grozno je gledati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA