Magičan melem koji će izlečiti grlobolju efikasnije od septoleta, a nekada se smatrao afrodizijakom

Potiče još iz antičkih dana

  • 4
Med i biber

Foto: Shutterstock

I dok je u antičkoj Grčkoj bilo uvreženo narodno verovanje da su med i biber najbolji afrodizijak, tada nisu znali za još bezbroj blagotvonih dejstva ove kombinacije.

Budući da su februar i mart su savršeno vreme za viruse onda je naša obaveza da vam prenesemo ovaj uveliko poznat prirodni lek iz antičkih dana.

Ako ste i vi među onima koji su taman zalečili prvu prehladu i opet se osetili slabo ili pak, kašljete nedeljama, onda će vam med i biber na najbolji mogući način pomoći.

Kako?

 

Med i crni biber su prirodni lekovi protiv prehlade i kašlja jer imaju antioksidante, antivirusna i antibakterijska svojstva u borbi protiv infekcija. Med je prirodno sredstvo za suzbijanje kašlja jer med oblaže iritiranu sluznicu i umiruje grlobolju.

S druge strane, crni biber je prirodno sredstvo za iskašljavanje i razređuje sluz kako bi se lakše disalo.

A evo i kako napraviti ovaj čudesan melem za grlo:

 

Pomešajte četiri kafene kašičice vode, četiri kafene kašičice meda, pola kašičice kajenskog bibera. Dva puta dnevno uzimajte po jednu kašičicu i topite je u ustima.

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natalija

    20. februar 2020 | 18:46

    Med koristim u kombinaciji sa djumbirom i limunom, vrlo koristan nas narodni lek za jacanje imuniteta. Medjutim pored meda i bibera povremeno radi preventive koristim Medicinske gljive pro100 nesto novo kod nas u prodaji a sto je najvaznije lece mnoge bolesti pa i tumore. Sve sto je za zdravlje nije skupu pomognimo sebi i bliznjima.

  • P

    20. februar 2020 | 16:14

    U antickoj Grckoj postojao kajenski biber,kao i hilamijska so samo jos tad nisu otkriveni ti dodatci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA