≫ 

Primetila je crvenu tačkicu na ušnoj školjki, pet godina kasnije amputirali su joj uvo

Antea Smit (44) iz Velike Britanije progovorila je o strašnoj situaciji koja joj se desila, a dovela je do toga da je ostala bez uha

  • 0
Anthea Smith

Printskrin: Youtube/Melanoma UK

Još sa 14 godina Antea je postala zavisna od sunčanja, ali nije bila upoznata sa ozbiljnom opasnosti koju može da izazove solarijum.

Prvi put je 2010. godine primetila čudnu crvenu tačkicu na spoljašnoj strani uveta, ali su joj doktori pobili sumnje rekavši joj da je reč o bradavici.

Pet godina nakon dermatolog ju je poslao kod plastičnog hirurga zbog promena na uvetu. Do tada crvena tačkica postala je crno - braon izraslina.

Hirurg je odlučio da uradi hitnu biopsiju koja je pokazala da ova majka dvoje dece ima 3C stadijum raka kože - melanom.

Bilo je potrebno sprovesti dve operacije kako bi se uklonio melanom što je rezultiralo da je Antea izgubila celokupnu ušnu školjku, limfne čvorove, pljuvačne žlezde i slepoočnu kost.

Nakon operacije žena se osećala kao vanzemaljac, jer je imala vidljivu rupu na glavi. Naredna operacija trajala je 13 sati, kada su joj uklonili unutrašnje i srednje uho, koristeći kožu sa njene desne noge kako bi joj pokrili ranu.

Nakon svega Antea je ostala gluva na jedno uho, a za sve ovo krivi provođenje mnogo vremena u solarijumu.

- Bila sam navučena na sunčanje i na preplanuli ten. Najviše sam posećivala solarijum jer sam tako dobijala bolje rezultate. Niko ne treba da živi sa ovim sa čime ja sada živim, samo zbog preplanulog tena - rekla je ona za BBC.

Simptomi raka kože:

 

- Asimetričan mladež

- Nepravilne ivice mladeža

- Nejasne ivice mladeža

- Izmenjena boja mladeža

- Mladež veći od 6 mm

- Više od 50 mladeža

Video: Ana Kokić posetila plastičnog hirurga

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA