≫ 

Kina razvila brzi test na koronavirus: Do rezultata za samo 15 minuta

Osmišljen je test za otkrivanje novog virusa, čije je zvanično ime KOVID-19 (COVID-19)

  • 1
Korona virus, Koronavirus Foto: Tanjug/AP

Kineska biotehnološka kompanija iz grada Hefej u Kini saopštila je razvila je ekspresni test koji koji može u roku od 15 minuta da otkrije koronavirus.

- Uzeti uzorak postavljamo u rastvor za čuvanje. Nakon toga ga mešamo sa pufer rastvorom koji se prilikom dodatka male količine kiseline ili baze, ili prilikom razblaženja, opire promenama u koncentraciji hidronijum i hidroksidnih jona,  čekamo 15 minuta a potom ga prebacujemo u kutiju sa fluorescentnim detektoromU slučaju da je pacijent zaražen koronavirusom, kada ovde ubacimo njegov uzorak, na ekranu će se videti linija koja dostiže svoj vrhunac i predstavlja signal da je koronavirus aktivan - ispričao je naučnik Guo Zengfei.

S obzirom da trenutni reagensi za otkrivanje virusa zahtevaju mnogo vremena, imaju zamršene operacije i nisu u stanju da zadovolje brzo rastuće potrebe brzog ispitivanja sumnjivih pacijenata, novi tekst za otkrivanje može da pruži lakšu i bržu upotrebu i najvažnije da postavi brzu dijagnozu.

Korona virus, Koronavirus Foto: Tanjug/AP

I dok broj obolelih od koronavirusa i dalje raste, očekuje se da bi takav test mogao da pomogne u suzbijanju širenja ove infekcije.

Video: Kontrola na aerodromu Nikola Tesla zbog koronavirusa

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA