≫ 

"Žena može da zatrudni ako pliva u bazenu sa muškarcem": Izjava koja je momentalno uzburkala javnost

Izjava zvaničnice indonežanske "Komisije za zaštitu dece“ da žena može da ostane u drugom stanju ukoliko pliva u bazenu sa muškarcem "sa naročito jakim tipom semena“, podigla je na noge javnost i medicinsku struku

  • 13
bazen Foto: Pixabay

Siti Hikmavati, kao senior zvaničnica indonežanske "Komisije za zaštitu dece“, zadužena za oblasti zdravlja, narkotika i psihoaktivnih supstanci, iznela je tvrdnju da žena može da ostane u drugom stanju ukoliko pliva u bazenu sa muškarcem "sa naročito jakim tipom semena“, prilikom intervjua za lokalni portal "Tribun Jakarta“.

- Postoji naročito jak tip muškog semena koji može prouzrokovati trudnoću u bazenu. Čak i bez penetracije, muškarac koji postane uzbuđen zbog prisustva žena u bazenu, može tom prilikom ejakulirati i prouzrokovati nekoj od njih trudnoću. Ako se žena nalazi u periodu plodnih dana, trudnoća se može dogoditi. Niko ne može biti sasvim siguran u to, kako će muškarac reagovati na prizor žene u bazenu -  rekla je Hikmavati u intervjuu.

Iz "Udruženja doktora Indonezije“, oglasili su se saopštenjem u kojem se kaže da je nemoguće da žena ostane u drugom stanju plivajući u bazenu, obzirom na to da spermatozoid ne može da preživi u okruženju hlora i ostalih hemikalija, prenosi "Jakarta Post“.

Indonežanski doktor i influenser u oblasti zdravstvam, "Blog Dokter“ reagujući na ove tvrdnje, izjavio je da "ukoliko se ne razumete u zdravstvene probleme, bolje bi bilo da se tim povodom ne oglašavate umesto da svojim komentarima proizvodite anksioznost i paniku".

- Ističem još jednom, plivanje sa suprotnim polom ne može izazvati trudnoću. Ne ejakuliraju baš svi muškarci koji plivaju u bazenima, kao što ni njihovo seme ne može preživeti u  hlorisanoj vodi, niti spermatozoid može uplivati u ženski polni organ.

Hikmavati, suočena sa osudama indonežanske javnosti, a posebno medicinske struke, izdala je saopštenje u kojem se izvinjava zbog date izjave.

- Izvinjavam se javnosti zbog netačne izjave koju sam dala. To nije stav institucije u kojoj radim već moj lični stav. Apelujem na sve da snimke ove izjave ne šire dalje - rekla je ona.

Siti Hakimavati Siti Hakimavati / foto: printscreen/youtube/Ina Koran

Komisija za zaštitu dece, takođe je izadala saopštenje, ograđujući se od tvdnje svoje zaposlene. „Ovim putem želimo da istaknemo da sporna izjava ne odražava  shvatanja i stavove ove institucije“.

Video: Od ove igračke možda može da se zatrudni

Ipak, internet zajednica u Indoneziji, nakon što su snimci izjave doživeli viralne razmere, ne odustaje od  zahteva da se indonežanska zvaničnica pozove na odgovornost zbog svojih needukovanih stavova.

Jedan od korisnika društvene mreže Tviter, napisao je: „Sitty mora da podnese ostavku jer će u suprotnom čitav svet misliti da su svi članovi Komisije glupaci“.

(T.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • komsija iz CG 🇲🇪

    26. februar 2020 | 11:56

    Moze li da se zatrudni preko WC šolje?Moze ako sjednes na nju prije nego sto ustane muskarac.

  • Pera D.

    26. februar 2020 | 10:21

    Može, jedna moja komšinica i jedna koleginica su tako zatrudnele.

  • Klipa

    26. februar 2020 | 11:34

    Značit nerotkinje pravac bazen

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA