≫ 

Tinejdžerki hrana dospela u pluća: Nekoliko sati nakon večere je kolabirala, doktori je nisu spasili

Ebi Beumont bila je zdrava tinejdžerka kada je kolabirala u svojoj kuhinji nekoliko sati nakon što je večerala

  • 0
HOB HRONIČNA OPSTRUKTIVNA BOLEST PLUĆA foto: pixabay.com

Mlada devojka iznenada je preminula nakon nekoliko sati otkako je večerala. Hrana je dospela do njenih pluća i izavala atelektazu - kada deo pluća ostaje bez vazduha jer su bronhije začepljene pa se taj deo stisne (pluća se na tom delu uvuku u sebe - kolabiraju).

Ebi Beumont (15) iz Velsa je jedne večeri iznenada kolabirala u svojoj kuhinji nakon što je za većeru pojela naćose i pileće meso. Nekoliko sati nakon došla je u kuhinju kako bi popila čašu vode kada je kolabirala. Iz usta i nosa krenula joj je krv. Iako su njeni roditelji, komšije i prijatelji odmah stigli u njenu kuću, srce joj je prestalo s radom.

Poreklo krvarenja bilo je iz pluća zbog opstrukcije od hrane, a sve ovo je potencijalno izazvano od stomačne kiseline koja je bila vraćena pa povraćena u organizam pogrešnim putem.

Pedijatrijski patolog dr Rajev Šukla ustanovio je da je smrt izazvana od strane stranih tela, plućnim krvarenjem.

- Najverovatnije joj je meso otišlo u disajne puteve. Ovde nije reč o davljenju jer je do gušenja došlo nakon nekog vremena od večere - objašnjavaju doktori.

Gušenje, Bolesti srca, Srčani udar, Astma, Bol u grudima, Foto: Profimedia/Corbis

- Prisutnost stranih tela u disajnim putevima je vrlo neprijatna i i refleksno izaziva kašalj. Ukoliko osoba ne uspe kašljem da izbaci zalogaj iz dušnika, može doći do gušenja. Čak i ako ne dođe do gušenja, hrana koja se spustila putem dušnika u pluća može da dovede do vrlo ozbiljne infekcije pluća - kaže gastroenterolog Lorens Kim.

Video: Da li se Dušica gušila tokom emisije uživo?

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA