Međunarodni kongres HISPA & ISVH od 12. do 14. marta u "Kraun plazi"

Sveobuhvatna i efikasna kontrola faktora rizika za kardiovaskularne i cerebrovaskularne bolesti

  • 0

U Beogradu se od 12. do 14. marta 2020. godine u Hotelu Crowne Plaza održava 3. Međunarodni Kongres HISPA & ISVH u organizaciji Udruženja centara za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga HISPA i Svetskog udruženja za vaskularno zdravlje ISVH pod nazivom „HISPA put ka zdravoj budućnosti”.

Predavači po pozivu i učesnici će biti vodeći svetski stručnjaci iz oblasti kardiovaskularnih bolesti, endokrinologije, neurologije, nefrologije, farmakologije, gerontologije, primarne zdravstvene zaštite i dr. koji će preneti svoja iskustva učesnicima kongresa. Očekuje se učešće preko 1500 učesnika iz Evrope i Sveta.

Poslednjih 5 godina Kongres se profilisao kao ne samo regionalni već i evropski prozor u sve stručne i naučne aspekte kardiovaskularne i cerebrovaskularne prevencije.

Teme simpozijuma biće predstavljene kroz specijalizovane sesije, učionice zdravlja i prevencije bolesti sa posebnim osvrtom na personalizovani i multidisciplinarni pristup u prevenciji, dijagnostici i lečenju kardiovaskularnih bolesti.

HISPA (Udruženje centara za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga) je međunarodno udruženje koje okuplja više hiljada lekara iz zemlje i inostranstva, a sa ciljem da identifikuju, leče i prate bolesnike sa visokim rizikom za nastanak infarkta i šloga.

HISPA danas slavi više od 6 godina uspešnog rada sa 7 zemalja članica, više od 90 centara, više od 2500 članova i zdravim i dugovečnim pacijentima. Posebno će biti predstavljen HISPA program „puta kojim neki pacijenti ređe idu“ ali koji vodi ka kvalitetnoj i bezbednoj starosti!

Osnovne teme simpozijuma su:

 

HISPA program – put zdravlja,zadovoljstva i dugog života!

Evropska prespektiva HISPA programa i njen internacionalni multidisciplinarni pristup

⦁ Lekar u primarnoj prevenciji – čuvar HISPA vrata zdravlja i dugovečnosti

⦁ Prevencija i Intervencija  - „Jin i Jang“ kardiovaskularne medicine

⦁ Krvni pritisak kao faktor rizika za nastanak infarkta, šloga i srčane slabosti - Edukacija, motivacija i kontrola pacijenata i lekara kao ključ uspeha.

⦁ Šećerna bolest – multidisciplinarni pristup prevenciji komplikacija.

⦁ Regulacija dislipidemije – Sprečiti ugradnju lipida u aterosklerotski plak! 

⦁ „Sleep apnea “– Obstruktivni poremećaji disanja tokom spavanja – „Sanjivi ubica! 

⦁ Sprečiti moždani udar – Fokus na neinvazivno i invazivno lečenje poremećaja ritma!!!

⦁ Hrana, stres, pušenje i fizička aktivnost - Važne činjenice o „zanemarenom“ aspektu zdravlja!

Za više detalja posetite: https://hispa-kongres.webix.tv/

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA