≫ 

Progovorila Grkinja koja je zaražena korona virusom: "Molila sam lekare da me prime što pre, ali..."

Verovali ili ne, bila je prinuđena da sedi u čekaonici zajedno sa ostalim pacijentima

  • 1
Anketa, korona virus Foto: Marko Jovanović

Četrdesetogodišnja žena iz naselja Marusi u Atini prva je i, za sada jedina zaražena korona virusom u prestonici Grčke, a o tome kako se zarazila i šta je usledilo dalje pričala je za gčrke medije.

U intervjuu za emisiju „Zajedno i vikendom“ žena je ispričala da se sa suprugom vratila iz Milana, otišla kod državnog lekara gde je čekala red satima, nakon čega se odlučila da poseti privatnog lekara.

- Vratili smo se u subotu uveče iz Milana. Već sam u nedelju bila kod kuće sa svojom porodicom. U ponedeljak sam otišla na posao, a tek u utorak sam videla obaveštenje da bi svi koji su bili u Italiji trebali da se testiraju.

 U sredu sam dobila temperaturu 38,2. Dežurni lekar iz firme u kojoj radim mi je tražio da idem u bolnicu da se ispitam. Kontaktirala sam nadležne službe i rekli su mi da nosim masku i da je ne skidam.

Otišla sam u bonicu zajedno sa suprugom, javila sam se na dežurni ulaz i objasnila da sumnjam da imam korona virus. Naglasila sam da dolazim iz Milana. Uneli su to u protokol, dali mi broj i rekli da čekam. Bila sam 166. osoba u čekaonici, a prozivali su tek 133. pacijenta.

 Takođe su mi rekli da nisam prioritetan pacijent i da se spremim da ću čekati 4-5 sati. Tek posle 45 minuta su primili 135. pacijenta. Pitala sam lekara koja je procedura da dođem sutra i uradim test. Na kraju sam otišla kod privatnog lekara sutradan u 6 ujutru i utvrdila da imam korona virus - ispričala je u emisiji.

Neimenovana Grkinja kaže da se njena ćerka nalazi trenutno u Londonu gde je otišla sa grupom studenata iz Atine, te da joj je rekla da je bolje da ostane tamo dok se ne utvrdi da i ona nije zaražena.

- Svaki dan sam u kontaktu sa ćerkom. Čim sam dobila rezultate testa nazvala njen fakultet, jer je bila moja moralna obaveza da obavestim ljude sa kojima su članovi moje porodice svakodnevno u kontaktu. Moja ćerka nema nikakve simptome, ali iz mera predostrožnosti ostaće neko vreme u Londonu – zaključila je ona u razgovoru za grčke medije.

Video: Pomahnitali zbog korona virusa: Tuča u prodavnici u Italiji

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BEKI

    29. februar 2020 | 21:53

    Jos divljih zapada ima, nije samo kod nas. Gdje ide ovaj svijet, eh buzuki i sirtaki.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA