≫ 

Ispovest čoveka koji je preživeo koronu: "Samo što sam ozdravio od 'gripa', dobio sam pneumoniju"

Sve vreme je mislio da ima grip dok se bolest nije spustila na pluća

  • 6
Konor Red Konor Red / foto: printscreen/youtube/Channel 4

Britanac Konor Red koji mesecima živi i radi u Vuhanu bio je zaražen korona virusom i kako kaže, u pitanju je najgori oblik gripa koji je preživeo.

Govoreći za britanski Channel 4 on je opisao tok bolesti koji je tekao u tri faze.

- Sve se odvija po stadijumima. Bude vam bolje pre nego što se opet pogorša. U mom slučaju, prvi stadijum je bio običan nazeb, nos mi je bio zapušen, imao sam problem sa ušima i sinusima. Posle par dana mi je postalo bolje, da bih onda dobio grip. Nije mi bilo prvi put da ga imam, ali nikada se ovako loše nisam osećao. Nije bilo opasno po život, ali sam se osećao užasno. Sve vreme sam ležao u krevetu sa jakom glavoboljom. E, i od gripa sam počeo da se oporavljam da bi mi se opet stanje pogoršalo i prešlo u pneumoniju. To nikada nisam imao, pa sam se uplašio. Tek tada sam otišao u bonlicu.

Konor ističe da nikada pre nije bio svestan svog disanja sve dok njegova pluća nisu radila samo sa 20 odsto kapaciteta.

- Svaki udah se čuo, a jedva sam mogao i da udišem novi vazduh. Krenem do kuhinje ili kupatila i izgubim dah. Pluća zvuče kao da dišete kroz kesu. I još ja ne pijem, ne pušim i pored toga mi je bilo teško. Tek tada sam shvatio koliko nismo svesni svog disanja.

Konor se već 40 dana nalazi u stanu, a zahvaljujući modernoj tehnologiji neprestano je u kontaktu sa ljudima, pa nije usamljen. Jedino mu nedostaje fizička interakcija.

- Svi smo u istom sosu. Nema poente da budemo depresivni, sve će ovo proći. Do tada iskoristite priliku da se zabavite uz filmove i serije, naučite neki novi jezik. Ja sam, na primer, počeo da slikam. Bitno je samo da ne paničimo jer to ne pomaže nikome. Izolujmo se, ako ne zbog sebe, onda zbog drugih - poručio je ovaj mladi momak u intervjuu za britanski Channel 4.

Video: Uđeš u telefonsku govornicu i testiraš se: Južna Koreja smislila keativan način da suzbije zarazu

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🦍

    17. mart 2020 | 12:41

    Nedao Bog nikome! Boze pomozi i spasi!!!

  • ty

    17. mart 2020 | 13:17

    Toliko o tome da su samo stariji ugrozeni.

  • Тодорић

    17. mart 2020 | 14:46

    А ми којима је искључена струја,шта рећи??? Плаћено,искључено пре рока за уплату,пар дана пре ванредног стања...хоће ли држава од нас да захтева да једемо убуђало из замрзивачи,некувано,и да немамо никакву информацију ???Е,Србијо,не треба нама нико осим нас самих...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA