≫ 

Srbin sa koronom otkriva: "Temperatura ne prelazi 38, kašljem, ne spavam, bole kosti"

Obloleli podelio svoje iskustvo, zauzvrat dobio veliku podršku

  • 19
Korona virus, koronavirus, Italija Foto: Tanjug/AP

Izvesni Maestro sa Tvitera predstavio se kao jedan od zaraženih korona virusom. Dan treći, kako je sam naznačio na ovoj društvenoj mreži, protiče bez velike pompe.

- Malaksalost, bole kosti izgleda od temperature, sve koje interesuje ne prelazi 38C°. Počeo sam da kašljem od jutros pomalo i tek noćas osetio otežano disanje, apetit mi je slabiji, ali jedem na silu bukvalno, tečnosti po 5 l dnevno pijem, ne spavam dobro ovih dana - opisao je kako se oseća i kako se bori.

Poruke podrške ispod vodiča kroz faze zaraze samo se nižu. A oboleli, malaksao, ali dobre volje, uzvraća jednako srdačno.

Čini se da je ova razmena informacija za podršku delovala umirujuće, da je jednima ovim kratkim opisom stanja zadovoljena radoznalost pobuđena strahom, dok su drugi dobili volju da zajednički krenu u obračun sa onim što neke možda čeka u predstojećim danima.

Danas je treći dan vanrednog stanja u Srbiji, prvi dan u kom se uvodi policijski čas. Niko stariji od 65 godina ne sme biti na ulici uopšte, a niko mlađi od toga ne sme biti na ulici u periodu od 20č do 5č ujutro.

U Srbiji je danas otkriveno 11 novih slučajeva zaraze, tako da je potvrđena dijagnoza kod 83 obolela od novog korona virusa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suzana

    18. mart 2020 | 16:41

    Evo i moga iskustva :Imam 56 godina . U penziji sam. Bila sam apsolutno zdrava i osećala sam se sasvim dobro i srećno. Predveče sam počela da kijam,pa blago da malo kašljem pred spavanje...nisam nikako mogla da nađem položaj da se uspavam ...a u 3 noću sam se probudila bukvalno mokra...od temperature koju nisam imala pre spavanja.. Ujutru sam imala 36.2° ..oko 14h 37°.Osećam blage bolove u kostima i mišićima. Sasvim po malo me bolela glava... Nemam osećaj ukusa,ali jedem na silu. 4-5 dana pre bilo kog osećaja... imala sam iznenadna povremena probadajuća žiganja u desnom uhu svakoga dana po par puta dnevno... A da napomenem -inače nemam nikakve probleme sa ušima ,glavoboljama... Tada nisam znala šta mi je... Sada znam. Covid 19. Bila sam juče na Infektivnoj klinici,opisala sam doktoru sve simptome...Coronavirus. P.S. Vratila sam se 4 marta iz Nemačke...ali dr mi je rekao da je ovde 95% zareženo kao i u svim drugim zemljama,tako da nisam morala ni da izađem iz Srbije da bih "zakačila" ovu nesrećnu Coronu. Ja sam danas sasvim dobro,što želim i svima vama. Ne znam kako ću biti nadalje. Imam osećaj kao kad sam nekad imala blage simptome sezonskog gripa...inače se redovno vakcinišem...ove jeseni sam se vakcinisala od sezonskog gripa 22 oktobra... Zdravstveni sam radnik . Sebi i svima želim veliku sreću da zajedno prebrodimo i ovu muku. Srećno

  • Zoran

    18. mart 2020 | 16:32

    Sve je to u redu ali danas penzioneri setaju gradom a policije nigde. Policija kao da ne postoji. Ne razumem.

  • miami

    18. mart 2020 | 18:56

    LJudi su neznalice. Ne treba na silu jesti, jer se tako iscrpljuje organizam varenjem. Mozak zato blokira informacije o gladi. Od svih procesa u organizmu, varenje najvise iscrpljuje. Takodje ne treba obarati temperaturu, jer telo ubija virus visokom temeraturom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA