≫ 

"Osećala sam kao da mi telo gori": Ispovest pacijentkinje koja se leči od korona virusa

Pacijentkinja, koja se trenutno nalazi u kućnoj izolaciji, govori o prvim simptomima infekcije virusom korona

  • 0
Mendi Čarlton

Printskrin Facebook / Mandy Charlton

Mendi Čarlton, koja je 13. marta primetila prve simptome korona virusa - imala je osećaj kao da joj "telo gori", a zbog užasnog bola u grlu činilo joj se kao da je "progutala staklo".

Odmah nakon ovih signala, 46-godišnja žena se obratila lekarima za pomoć te je hitno smeštena u lokalnu bolnicu u Njukaslu kada joj je izmerena temperatura viša od 38 stepeni Celzijusa.

Mendi, inače majka troje dece, tvrdi da je po dolasku primljena na odeljenje za izolaciju bila je "šokirana" kada je videla da nema dovoljno hirurških maski i zaštitne opreme za bolničko osoblje, pa čak i medicinski radnici su morali da ih pozajmljuju između sebe.

- Jedna od medicinskih sestara je rekla da imam sreću što sam primljena u pravo vreme. Trenutno se snalaze za zaštitu, ali za nekoliko nedelja je neće biti. Portiri nisu ni dobili maske. Pitala sam jednog od njih, a on je rekao da su prethodno morali da nose plastične maske, ali da su im toga dana, u petak, rekli da će biti dobro i bez ikakve zaštite - ispričala je žena svoje iskustvo u ovoj bolnici, a prenosi Dejli Star.

Mandi je počela da se oseća loše nakon što se prošle nedelje jedna od njenih ćerki vratila iz škole sa groznicom i veruje da je možda dobila virus od nje. Noć je provela u bolnici, a otpuštena je 12 sati kasnije.

Mendi je sada u kućnoj izolaciji do kraja nedelje, spava oko 20 sati dnevno i uzima paracetamol kako bi se oporavila i smirila bolove.

- Imala sam temperaturu 37,9, a u jednom trenutku čak i iznad 39. Imam čudan suv kašalj koji izaziva bol u grudima. Osećala sam kao da mi telo gori, budila sam se znojava... I ranije sam imala grip, ali ovo je bilo nešto sasvim drugačije -  ispričala je pacijentkinja.

Doktor, žena, pacijent, koronavirus

Foto: Tanjug/AP, Pixabay

- Kada sam u bolnici rekla da se osećam dovoljno dobro da bih se izolovala u kući, pitala sam ih kako mogu da se vratim u svoj dom. Rekli su mi da mogu da sačekam devet sati dok pokušaju da pronađu prevoz, u kom ću biti potpuno izolovano ili da pitam nekog člana porodice ili prijatelja. U tom trenutku sam dobila napad panike, ali sam zahvalna svojoj najboljoj drugarici koja je rizikovala svoj život i zdravlje da bi me vratila kući. Ni u jednom trenutku ne krivim lekare ili medicinske sestre, ali krivicu u potpunosti svaljujem na vladu - rekla je u razgovoru za britanske medije.

Srećom, Mendi ima dovoljno veliku decu koja mogu samostalno da se brinu o sebi tokom ovog perioda, dok se ona potpuno ne oporavi.

Video: Vojska navodno odvozi tela umrlih: Užasni prizori iz Bergama

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA