≫ 

Ima 20 godina i obolela je od korone: "Glavni simptomi o kojima vam pričaju, nisu SVI simptomi"

Lekar joj je dijagnostikovao prehladu, a ubrzo je otkriveno da je inficirana novim virusom korona

  • 5
Đulija Baksaglija Printskrin Tviter / JuliaBuscaglia

Dvadesetogodišnja Đulija Baskaglija iz Amerike je pozitivna na korona virus, iako su se u njenom slučaju manifestovali simptomi koji ranije nisu bili povezani sa infekcijom Covid-19.

Mlada devojka, koja je boravila u Italiji kada se razbolela, odlučila je da podeli svoju priču na svom Tviter nalogu jer, kako kaže "druge osobe su imale veoma drugačije iskustvo od njenog“

- Govorim vam ovo jer glavni simptomi o kojima vam pričaju, nisu SVI simptomi. I NE morate da imate simptome da bi bili pozitivni na korona virus - napisala je Đulija.

Glavni simptomi bolesti obično se pojavljuju od 2 do 14 dana nakon inficiranja korona virusom i mogu uključivati suv kašalj, temperaturu i nedostatak daha, navodi Centar za kontrolu i prevenciju bolesti. 

Đulija je putem svog profila otkrila da se razbolela 29. februara, a nije ni sanjala da je reč o korona virusu jer nije imala uporan kašalj niti otežano disanje. Jedini simptom koji se podudarao sa koronom bila je groznica.

Korona virus Ovako izgleda korona virus / pixabay.com

- Probudila sam se u agoniji. Bolela me je glava, uši su mi pucketale i osećala sam kao da mi grlo gori. Celo telo me je bolelo, drhtala sam i imala sam temperaturu 37,8 Celizijusa. Popila sam lek protiv bolova i ostala u krevetu čitav dan - napisala je.

Prvog marta se, kada se probudila, osećala se bolje ali je odlučila da poseti lekara zbog sve veće zabrinutosti građana u Italiji zbog korona virusa.

Nakon pregleda, doktorka je rekla da se jednostavno prehladila, pa je Đulija otišla svojoj kući kako bi se oporavila. Tada je počela da gubi sluh u levom uhu, uprkos tome što nije imala kašalj. Sledećeg dana primetila je da joj je oslabljen sluh u oba uha. Pojavila se i gnojava sluz u zadnjem delu grla, ali je jednostavno mislila da je to simptom prehlade.

Koronavirus, telo, grafika 3 simptoma koronavirusa / foto: Getty

Kako je u Italiji počeo virus sve više da se širi, rešila je da se vrati nazad u Ameriku.  Njeno stanje se pogoršalo poslednjeg dana u Italiji.

- Još uvek nisam mogla da čujem, a tada sam već izgubila čulo ukusa i mirisa, iako i dalje nisam imala kijavicu ili kašalj. Neprestano sam imala glavobolju tokom dana. Sledećeg jutra sam rešila da se vratim u Ameriku. Na aerodromu me nijedna osoba nije pitala gde sam bila. Čak ni na carini. Nisu ni trepnuli - piše u objavi.

Devojka je ostala kod kuće od 5. do 13. marta i imala je kontakt samo sa dve osobe. Već 13. marta testirana je na Covid-19.

korona virus foto: pixabay.com

- Članovi moje porodice rade u zdravstvu i želeli smo da se uverimo da sam zdrava pre nego što se vratim na posao. Kada su stigli pozitivni rezultati testa, zabezeknula sam. Kako sam bila pozitivna? Nisam imala glavne simptome, otpustio me je lekar i niko se nije obazirao na aerodromu što dolazim iz zemlje visokog rizika - iskreno je napisala Amerikanka.

Iako je Đulija rekla da se trenutno oseća "potpuno zdravo“, ona mora da ostane ostaje u karantinu sve dok dva puta test ne pokaže negativan rezultat.

I dalje ne zna kako se zarazila.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    31. mart 2020 | 09:17

    Milijardu informacija nemoze mozak vise nista registrovati ko u onoj reklamiGUBIM KOSU😨😉vise se nezna ni ko bi trebao da zna dali zna ili nezna niti ja znam niti neznam ,opsti haos ,molim se ja tebi Boze oprosti mi grehe moje i sacuvaj od svakog zla

  • Ajde

    31. mart 2020 | 09:19

    Ma sta napriča?

  • Denis

    31. mart 2020 | 10:06

    Dajem podrsku za tvoje zdravlje i brz oporavak!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA