≫ 

Bolnice iz SAD prijavile novi simptom korona virusa koji su ispoljavali mlađi pacijenti

Još jedan simptom korona virusa za koji se do sada nije smatralo da je uobičajan

  • 3
Bol u stomaku, korona virus Foto-montaža: Shutterstock, Pixabay

Amerika je postala novo žarište korona virusa, a sa sve većim prilivom ljudi u njihovim bolnicama medicinsko osoblje upozorilo je na novi, čest simptom koji su ispoljavali njihovi pacijenti, a to je bol u stomaku, prenosi Express.

Prema rečima Majkl Hirša direktora za javno zdravlje Vorčester, bolnice su počele da prijavljuju novi simptom kod osoba koje su testirane pozitivno na korona virus, a to je bol u stomaku.

- Ono što smo primetili je da naši pacijenti ne dolaze toliko sa respiratornim problemima, već sa problemima sa stomakom – rekao je Hirš.

Kako objašnjava direktor za javno zdravlje, bol u stomaku je rezultat kod pacijenata koji razvijaju pneumoniju u donjim režnjama pluća.

Ako se režnjevi upale iritacija u dijafragmi uzrokuje bol u stomaku.

stomak, bol, gasovi, nadutost Foto: Depositphotos

- Što više upoznajemo ovu bolest videćemo njene manifestacije koje ne odgovaraju onoj klasičnoj slici suvog kašlja i temperature – dodaje Hirš.

- Zapravo videćemo njene ostale manifestacije – kaže Hirš i dodaje da mnogi pacijenti koji su imali bolove u stomaku nisu ni imali respiratorne simptome.

- Uglavnom su mlađi pacijenti prijavljivali bolove u stomaku dok su stariji pacijenti pokazivali respiratorne simptome – zaključio je Hirš.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19  

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ema

    28. mart 2020 | 11:29

    Sutra ce novi izleceni od virusa reci da su ga zubi boleli prekosutra opet npvi ce reco da mu je grc hvatao prst itd...I kojo su osnovni simptomi korona virusa moze li to iko tacno reci posle 3 meseca nastanka istog.Po ovim izjavama svi mi imamo korona virus !

  • Branko

    28. mart 2020 | 11:37

    Sad je stvarno svaki bol povezan sa koronom.

  • Zika

    28. mart 2020 | 13:53

    A bol u Stojku jel znaci sta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA