≫ 

"Korona me neće sprečiti da idem na žurke": Amerikanci se kaju što nisu ozbiljno shvatili Covid-19

Oni koji su svetsku situaciju shvatili ozbiljno znaju da se eksperti zovu ekspertima s razlogom, i da ignorisanje njihovih saveta nije preporučljivo...

  • 3
Žurka

Foto: Pixabay

Proteklih nekoliko sedmica su dovele u pitanje svrhu ljudskog postojanja, piše "Gardijan". Pored primera kao što su lizanje WC šolja u toku pandemije korona virusa i onih koji misle da je duhovito kašljati na hranu u trgovinama, da li i dalje verujemo u Darvinovu teoriju evolucije?

Oni koji su svetsku situaciju shvatili ozbiljno znaju da se eksperti zovu ekspertima s razlogom, i da ignorisanje njihovih saveta nije preporučljivo.

Ovo su u SAD na teži način naučili oni koji nisu marili za uvođenje novih državnih mera opreza.

- Ako dobijem koronu, dobijem. To me neće sprečiti da idem na žurke – za CBS je izjavio student Brejdi Sluder u toku prolećnog odmora u Tampi.

 

Međutim, Univerzitet u Tampi je sad potvrdio da najmanje pet njihovih studenata ima korona virus, i izgleda da je mladim ljudima sad žao zbog toga. Sluder se javno na Instagramu izvinio zbog svojih reči, dok su ostali izrazili kajanje zbog svojih poteza koji mogu imati negativni uticaj na njihove najbliže.

Šesnaestog marta, bivši član kongresa u Teksasu, Ron Pol, napisao je članak pod nazivom "Obmana korona virusa". U tekstu je optužio demokrate da koriste koronu kako bi "prigrabili što više moći u ime borbe protiv virusa koji je (dotad) oduzeo živote manje od 100 Amerikanaca".

Šest dana kasnije, njegov sin Rend Pol je postao prvi američki senator koji je pozitivan na Covid-19. Pojedini se nadaju da je Ron pandemiju sad shvatio ozbiljnom.

TikTok influenser Larz je u nedelju objavio da se nalazi u bolnici, potvrđujući da ima korona virus. Da podsetimo, Larz je pre toga lizao javnu WC šolju zbog novog trenda na društvenim mrežama zvan "Korona virus izazov", a koji uključuje lizanje stvari, kao npr. hranu u trgovinama. Zašto? Razlog nije poznat.

Dok su pojedini u samoizolaciji, drugi i se i dalje ponašaju kao da se ništa ne dešava, normalno provodeći vreme napolju, ne mareći za društvenu distancu. Jedni čak idu na "korona virus žurke". Međutim, sad je potvrđeno da je jedna osoba koja je išla na takvu manifestaciju u Kentakiju, takođe pozitivna na korona virus.

Video: Italijanska policija salutira umrlim od koronavirusa: Njihova tela prevoze u vojnim vozilima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 29. mart 2020 | 12:35

    Bas mi ih nesto zao

  • blp

    29. mart 2020 | 15:44

    Pa nismo ni mi ja se sa moje drusto svaki dan okupljam ima nas preko 25 aj nadjite nas policajci ajde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA