≫ 

Ako treba da šetate psa, činite to samo ovako: Gde vreba najveći rizik od zaraze korona virusom?

Svaki izlazak iz kuće je rizičan

  • 4
šetnja pasa foto: pixabay.com

Za vreme vanrednog stanja, ali i tokom pandemije korona virusa rečeno nam je da ostajemo kod kuće što više. Postoji veliki broj ljudi koji ne žele da zapuste svoju teško stečenu kondiciju, pa nastavljaju sa vežbanjem na otvorenom.

Vrlo je jasno da vam niko ne brani da izađete napolje, bilo da šetate, trčite ili jednostavno prošetate psa, onda kada je to dozvoljeno, tačnije do 17 časova, odnosno 15h vikendom.

Međutim, Brajan Labus, profesor javnog zdravalja na Univerzitetu u Nevadi naglašava da morate svaki izlazak napolju smatrati rizikom.

- Ako napolju hodate sami, niste izloženi. Ako šetate psa, nema rizika. Ali, ako se okupite sa drugim komšijama dok šetate pse, onda bi trebalo da se zabrinete.

Trčanje ili vožnja biciklom nije problem, ali je potrebno udaljavati se 2m od drugih.

- Ako trčite pored nekoga ko je kinuo, to će sleteti na vas. Nije važno koliko brzo trčite, od kijanja ne možete biti brži – istakao je i dodao da neprestano gledate napred i klonite se ljudi.

šetnja pasa foto: pixabay.com

Ovo posebno važi za ljude koji šetaju pse jer se rizik povećava budući da je teško održavati razdaljinu od 2 metra.

- Poseban rizik nastaje kada svi izvedu pse u isto vreme, posebno ako žive u istoj zgradi ili to čine u istom parkiću – upozorio je on.

Video: Građani iskoristili priliku da protegnu noge i prošetaju ljubimce za vreme policijskog časa

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    30. mart 2020 | 16:04

    Postoje vlasnici koji su postovali sve mere, poput mene i mnogih! Setali smo nase ljubmce sami, na povodcu, 20 minuta! Nismo se okupljali! Da li stvarno zbog par salabajzera svi mi treba da trpimo? Kaznite salabajzere koji su tu fiziolosku potrebu shvatili kao tracarenje i druzenje, a nama vratite pravo da prosetamo ljubimca da obavi svoju potrebu i da se vrati kuci!!! Sramota je da zbog degena svi ispastamo!Vratite nam setnju!!!!

  • Еурека

    30. mart 2020 | 18:08

    Пустите буву да и пси могу да се заразе корона вирусом, видећете бежаће једни од других ко ђаво од крста!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA