≫ 

Grk preživeo kobni "džekpot": U 24 dana dobio sezonski grip, pneumoniju, pa korona virus

Kako kaže, da je pušio nikada ne bi preživeo sve što ga je snašlo za 24 dana

  • 2
Aleksis Aleksiou foto: Facebook/Alexis Alexiou

Grk Aleksis Aleksiu iz Atine opisao je za „Proto temu“ pakao koji je preživljavao u prethodna 24 dana tokom kojih je preživeo sezonski grip, pneumoniju, pa je na kraju dobio i korona virus.

Borba za zdravlje trajala je 24, kako mnogi kažu baksuzna, dana. Istovremeno je dobio sezonski grip, pneumonoju, pa korona virus.

Kako kaže, najteže je bilo što je 17 dana bio zatvoren u jednoj sobici, a samo činjenici da nije pušio zahvaljuje što je ovo preživeo.

- Testiran sam na sezonski grip i pozitivan sam na influencu B. Sve je išlo na bolje, ali mi se stanje juče pogoršalo. Grip je prešao u pneumoniju. Koliko žalim što se nisam vakcinisao na vreme – napisao je početkom marta na Fejsbuku.

Deset dana kasnije je objavio i da je dobio „džekpot“ – grip, pneumoniju i koronu. Oglasio se juče kada je rekao da je uspešno dobio tešku bitku.

- Ovo nikada ne bih preživeo da nije bilo pomoći fenomenalnih medicinskih radnika! Uvek sa osmehom, ljubavlju i neverovatnom brigom uprkos bednim platama. Bez vaše ljubavi nikada ne bih dobio ovu bitku. Samo ću vam reći da se držite dalje od cigareta (da sam pušio ne bih 5 dana preživeo) i obavezno se vakcinišite protiv gripa.

Aleksis Aleksiou foto: Facebook/Alexis Alexiou

Veruje da je korona virus zaradio početkom marta, a na prvi pregled otišao je nekoliko dana kasnije jer se nije osećao dobro.

- Jako je teško kada te celo bolničko osoblje vuče od jednog do drugog dela bolnice. Imao sam temperaturu 39, a lekari su mi dali koktel lekova s namerom da mi spadne temperatura. Onda sam dobio pneumoniju. Tada sam se jako naljutio i zainatio, rešen da pobedim sve što me je snašlo. Smršao sam 7 kilograma iako sam jeo sasvim dobro – ispričao je.

Aleksis Aleksiou foto: Facebook/Alexis Alexiou

Najgore mu je bilo kada je delio sobu sa jednim pacijentom koji je upao u depresiju zbog izolacije, pa je hteo da skoči sa prozora.

- Srećom, u poslednjem trenutku spasli su ga heroji koji rade u bolnici.

Trenutno se nalazi kod kuće budući da je izlečio pneumoniju, a nalaz na korona virus je negativan.

Video: Pružaju pažnju i ljubav pacijentima na samrti, a sami ne smeju da se vrate porodicama

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    2. april 2020 | 12:14

    Ja bih volela samo da znam kako on zna da je preziveo ovo samo zato sto nije pusio?! Kampanja protiv pusenja,ok,ali generalno lupa gluposti. Jak,mlad,dobar imunitet,bez hronicnih bolesti i naravno da ce preziveti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA