≫ 

Cela porodica u paklu korona virusa: "Padali smo kao domine, u plućima sam imala živi pesak"

"To je bilo mnoštvo simptoma koji su me zaplašili. Tu su suv kašalj, temperatura, vrtoglavica, teškoća u disanju, velika iscrpljenost. Međutim, bilo ih je još..."

  • 2
Korona virus Foto: Pixabay

Iako postoje uobičajeni simptomi korona virusa, svako ih iskušava na svoj način. Ova žena je pre dve sedmice počela da stiče utisak kao da joj se "pluća pune živim peskom", i znala je da nešto nije u redu, piše Sun.

Samo nekoliko dana pre toga se razboleo jedan član petočlane porodice.

- Ja sam bila sledeća, i naredne sedmice svi ostali su počeli da padaju kao domine – ispovest započinje doktorka Pem Spur.

- To je bilo mnoštvo simptoma koji su me zaplašili. Tu su suv kašalj, temperatura, vrtoglavica, teškoća disanja, velika iscrpljenost. Međutim, bilo ih je još. Četiri dana sam se budila sa upaljenim, crvenim obrazima i krvavim očima. Mogla sam da glumim u horor filmu!

Troje nas je imalo neverovatno jake glavobolje. Drugo dvoje se kupalo u znoju u toku noći. Osećali smo mučninu, ali nismo povraćali.

Kad je sve počelo, mislili smo da smo nazebli. Niko nije želeo da misli da je u pitanju korona virus. Pogotovo ja, koja imam blagu astmu, jer nisam želela da razmišljam o brojkama preminulih.

Bez obzira što idem na trčanje i redovno vežbam, kad god se prehladim, odmah mi se odrazi na grudni koš. Ovaj put nisam želela da uzbunim svoju porodicu, pa sam pokušala sa meditacijom kako bih umirila svoju anksioznost.

Pojedinih dana sam se osećala bolje, pa sam čak davala i radijske intervjue o mentalnom zdravlju u toku samoizolacije, a onda bi me loše stanje ponovo vratilo u krevet.

žena, poremećaj, bolest Foto: Pixabay

Moj suprug, koji je zdrav celog života i u najboljem stanju od svih nas, imao je najvišu temperaturu i nije mogao da zaustavi suvi kašalj. Srećom, najgore je za njega prošlo, ali je i dalje bolestan.

Kao da ovo nije dovoljno, moja ćerka koja je u tridesetim godinama, počela je da gubi čulo ukusa i mirisa, koja su joj nestala za 24h.

Svi smo testirani 30. marta i svih petoro smo bili pozitivni na korona virus. Najgor scenario nam se neprestano motao u mislima, ali nam je bilo jasno da smo pregurali najopasnije. Sad se oporavljamo. Molim vas, ostanite kod kuće – poručuje doktorka Pem Spur.

Ne očajavajte. Radite na sebi

U eseju objavljenom prošle sedmice u magazinu The Point, Džastin Smit, profesor istorije i filozofije na Univerzitetu u Parizu je načinio interesantnu studiju o tragedijama trenutne pandemije. Smit, koji je bio siguran da ima simptome korona virusa dok je pisao tekst, smatra da "postoji sloboda u neizvesnosti" i da svi oni koji su preživeli tragediju i veliki stres mogu biti "bolji i jači ljudi".

Novinarka Bridžit Dilejni se nadovezala na ovu stavku, tvrdeći kako posle panike, šoka, straha dolazi vreme prihvatanja i pomirenja.

zdravlje, meditacija Foto: Pixabay

- Ovo ne znači da smo se pomirili s novim poretkom, već da smo shvatili da se život radikalno promenio. Zar vam ne izgleda kao da se period pre nekoliko poslednjih sedmica desio pre deset godina? – ističe Bridžit i dodaje:

- Međutim, ima i lepša strana ovoga. Sad imam vremena da sagledam, spoznam svoju kuću. Počela sam da uređujem svoju baštu i shvatila da to u potpunosti opušta. Upoznajem nove ljude putem društvenih mreža. Mogu da posmatram sunce, sedim pod drvetom u travi, i imam vremena za to.

Jutros je bila rosa na zemlji, kao mnoštvo dijamanata, prelepi kratkotrajni pejzaž pre nego što ju je sunce otopilo. Ne očajavajte. Radite sve ono što ste želeli, a niste imali vremena, a pokušajte i nešto novo. U životu i dalje ima mesta za uživanje i opuštanje – poručuje Bridžet Dilejni.

Video: Skener 41-godišnje žene najbolje pokazuje na koji način korona virus uništava naša pluća

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dana

    6. april 2020 | 11:57

    Zato i ja apelujem osatanite kod kuce ,pridrzavajte se svih mera predostroznosti, cuvajte sebe, svoju porodicu i sve ostale,hranite se pravilno i kvalitetno koliko ste u mogucnosti i pite puno tecnosti,samo tako ce mo pobediti virus.Koristiti dobre suplemente je takodje od velike koristi kao npr.suplement gljive Agaricus blazei Murrill P100H koja veoma jaca imunoloski sistem, stiti i oboravlja organizam!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA