≫ 

Da li masturbacija može poboljšati naš imuni sistem?

Ovo je dobar način za trenutno isključivanje iz problema svakodnevice, i za uživanje u sopstvenom telu

  • 5
Muškarac Foto: Pixabay

Masturbacija može biti korisni ventil za otpuštanje stresa i anksioznosti. Ko ne voli da barem jednom dnevno ne doživi orgazam?

Pogotovo u poslednje vreme, koje je preplavljeno tragičnim dešavanjima, masturbacija je dobar način za trenutno isključivanje iz problema svakodnevice, i za uživanje u sopstvenom telu, piše Metro.

Kao što smo napomenuli, umanjuje stres i poboljšava nam raspoloženje time što nam mozak puni hormonima sreće, kao što su dopamin i oksitocin, mada se drugi posebno otpušta u trenutku klimaksa.

Dopamin takođe doprinosi u ublažavanju glavobolja i migrena, a usled noćnih mora o korona virusu, poboljšava i san.

Kad već pominjemo korona virus, masturbacija ga neće izlečiti. Iako pojedine studije govore da orgazam poboljšava imuni sistem, potrebno je još istraživanja kako bi se doneo definitivni odgovor.

Sa druge strane, govorimo o orgazmima i masturbaciji, pa ne može škoditi da se proba. Međutim, imajte na umu da masturbacija nije isto što i orgazam, pa ako slučajno ne možete da "završite", nemojte se forsirati.

Dr Lusi Glansi, direktorka jedne klinike u Londonu, objašnjava da je mastrubacija poželjna za imuni sistem na 4 nivoa: fizičkom, psihološkom, biološkom i imunološkom.

Vibrator dildo masturbacija masturbiranje samozadovoljstvo Samozadovoljstvavanje, Foto: Shutterstock

- Psihološkom jer proizvodi pozitivno iskustvo koje stvara sa osećajem blagostanja i time jača individualni um koji je potom istrajniji u borbi sa stresom, a to zauzvrat pomaže u borbi protiv bolesti – govori dr Glansi i dodaje:

- Podiže nivo endorfina, koji se dodatno bore sa anksioznošću. Biološki jer povećava nivo hormona oksitocina koji se bori sa negativnim uticajem koji hormon stresa, kortizol, ima na imuni sistem.

- Imunološki jer orgazam pojačava kretanje cirkularnih limfocita, koji se zovu "vojnicima" našeg imunog sistema - ističe dr Glansi.

Video: Ako do sada niste naučili, ova baba će vam otkriti sve tajne masturbacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Celibat

    10. maj 2020 | 22:32

    Dok sam imala uredan seksualni život -ništa mi nije falilo.

  • Lady

    10. maj 2020 | 22:38

    Dok sam i ja imala svakodnevni sex nista mi ne bese, sada svakog 2og dana obilazim svog lekara i uzimam upute za ispitivanja.Haha

  • Ika...

    10. maj 2020 | 22:50

    Nikako...samo sex,lek za svaku boljku...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA