Još jedna životinja može da prenosi korona virus na ljude: Potvrđen drugi slučaj u Holandiji

Kune mogu da prenose korona virus

  • 1
covid 19, korona virus, koronavirus

Foto: Pixabay

U Holandiji je otkriven drugi slučaj prenošenja korona virusa sa kune na čoveka, saopštilo je ministarstvo poljoprivrede te zemlje.

Ministarka Karola Skauten je u pismu parlamentu ponovila da Nacionalni institut za zdravlje veruje da je rizik prenošenja bolesti sa životinje na ljude izvan farmi na kojima se drže "zanemarljiv, prenosi Rojters.

Ona je 20. maja obavestila parlament da je radnik jedne farme u Holandiji na kojoj se uzgajaju kune radi izvoza krzna zaražen korona virusom preko životinja o kojima se stara.

Pojava zaraze korona virusom među kunama na farmama u Holandiji zabeležena je još u aprilu, kada su zaposleni primetili da neke životinje imaju poteškoća s disanjem, što je pokrenulo dodatnu istragu.

Pod pritiskom aktivista za prava životinja, Holandija je zabranila otvaranje novih farmi kuna 2013. godine, dok bi postojeće trebalo bi da budu zatvorene do 2024.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    25. maj 2020 | 14:55

    predsednik zimbabvea mozete videti na you tubu kaze da su testirali koze banane, papaju i sve je to pozitivno na virus ,mislite malo i glavom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA