≫ 

Žene su otkrile nov način da dožive vrhunac: Kažu da je bolji od intimnog odnosa sa muškarcem

Mnoge žene su priznale da su doživele orgazam upravo na ovaj način

  • 2
orgazam

Foto-ilustracija: Pixabay

Obožavateljke fitnesa su sasvim slučajno pronašle potpuno novi način da dožive orgazam - i ne uključuje seks niti masturbaciju.

Svi, bar u teoriji, znamo koji je put do orgazma. Ali, to nije jedini način da se dostigne vrhunac...

Bek Dolan, instruktorka fitnesa iz Njujorka, napisala je objavu na internetu u kojoj tvrdi da može da doživi orgazam dok izvodi vežbe za stomačne mišiće. Ova vrsta doživljaja je poznata pod nazivom kororgazam. O čemu je tačno reč?

Neobičan način za postizanje orgazma podrazumeva da izvodite vežbe za centralni deo tela, u fitnes krugovima poznatiji kao „kor" (core).

Kororgazmi nisu sasvim neuobičajeni za žene, pa čak i za muškarce, koji redovno razvijaju svoje stomačne mišiće. Na internet stranici Healthline je navedeno da se kororgazam postiže "kontrakcijom mišića karličnog dna koji su ključni za postizanje orgazma", što žene prirodno rade kada angažuju mišiće srednjeg dela tela tokom vežbanja.

vežbanje

Pixabay.com

Za muškarce, međutim, veruje se da kororgazmi "mogu biti vezani za stimulaciju prostate", ali nažalost neki stručnjaci tvrde da nemaju svi sposobnost da postignu orgazam tokom izvođenja vežbi. Pored toga, oni ne mogu da dožive intenzivan vrhunac, kao onaj koji bi imali tokom seksa.

Mnoge žene ističu da su ranije mislile da ovaj fenomen samo one doživljavaju dok vežbaju, a pojedine kažu da je čak orgazam bolji od seksa sa muškarcem.

- Kororgazam je definitivno nešto što doživljavaju mnoge žene. Ponekad je bolji od seksa sa muškarcem - napisala je jedna žena svoje iskustvo.

Orgazam

Foto: Pexels/Valeria Boltneva

- Ovo je razlog zašto ne volim da na zajedničkim treninzima ne volim da koristim roler za trbušnjake ili da izvodim druge vežbe za centralni deo tela. Osećam se neprijatno u javnosti - dodala je druga korisnica interneta.

- Srećna sam što ovo čujem. Ispostavilo se da nisam čudak koji se napali kada koristi trenažer - prokomentarisala je treća.

Da li vam se nekada desilo da doživite orgazam na isti ili sličan način? Pišite nam u komentarima?

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    5. jun 2020 | 16:38

    Ma kakav kororgazam, ja sam iskljicivo za kurorgazam, bez kura nema dobrog seksa.

  • Majstor

    4. jun 2020 | 05:56

    Uzme teg pa uživa ha ha mož se nasmejati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA