≫ 

Mesec dana je pila ovo piće, a zatim pala u komu: Lekari su joj jedva povratili svest

Tinejdžerka je zadobio opasne zdravstvene tegobe nakon što je pila popularno piće

  • 1
Pacijent, ilustracija Foto: Shutterstock

Jedna tinejdžerka iz Kine je pala u dijabetesnu komu (hipoglikemija) nakon što je svaki dan pila dve šolje čaja od bisernog mleka.

Osamnaestogodišnja devojka iz Šangaja je tokom mesec dana svakodnevno pila popularni japanski napitak, poznat pod nazivom buble tea, sve dok on nije prouzrokovao teške zdravstvene probleme, prnosi Asia Wire.

Tinejdžerku su pronašli roditelji u nesvesnom stanju, a pokazivala je simptome hiperglikemije, stanja povezanog sa veoma visokim nivoom šećera u krvi, navodi se u izveštaju.

Pre nego što je upala u komu mlada devojka je imala mučninu, učestalo je mokrila i pokazivala znake dehidratacije, navodi se u izveštaju.

Devojka je odmah primljena u bolnicu u gradu Ruijin, kada su stručnjaci ustanovili da je nivo šećera u krvi bio otprilike 25 puta viši od normalnog, piše u izveštaju.

bolnica kreveti Foto-ilustracija: Pixabay

Tinejdžerka je stavljena na respirator, a oštećenim bubrezima je bila potrebna dijaliza. Iz kome se probudila nakon pet dana, a otpuštena je 1. juna iz bolnice.

Bubble tea napitak originalno dolazi sa Tajvana, a pije se i u drugim delovima sveta, poput Australije i Amerike.

Reč je o čaju od bisernog mleka ili boba koje je napunjeno tapioa biserima, koji se teško vare.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Marietta Square Market (@mariettasquaremarket) on

Osim toga, prosečna šolja čaja sa mehurićima sadrži 54 grama šećera, dok običan ledeni čaj u proseku sadrži oko 22 grama šećera, prema podacima Healthline-a i američkog Ministarstva poljoprivrede.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA