≫ 

Možda korona virus više napada muškarce, ali najgora posledica pandemije zastupljenija je kod žena

Mentalni problemi zbog pandemije veći kod žena

  • 3
trauma, depresija foto: pixabay.com

Žene se u mnogo većem broju nego muškarci suočavaju sa mentalnim problemima izazvanim pandemijom, jer teže podnose mere karantina uvedene u cilju borbe protiv korona virusa, pokazalo je istraživanje.

Naučnici sa Instituta za društvena i ekonomska istraživanja pri Univerzitetu u Eseksu tvrde da žene teže podnose izolaciju usled mera karantina koje su uvedene zbog korona virusa.

Ova studija pokazuje da se broj oni koji imaju bar jedan ozbiljan psihički problem povećao među oba pola nakon pandemije.

Među muškarcima, udeo onih sa bar jednim težim psihičkim problemom porastao je sa 7 odsto na 18, a među ženama sa 11 na 27 odsto, prenosi Gardijan.

Video: Proveo 65 dana na respiratoru, porodici četiri puta rečeno da neće preživeti noć

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radmila

    14. jun 2020 | 13:48

    Treba da budemo svesni da svaka bolest razlicito utice na nase zdravlje jer svaki organizam razlicito reaguje na odredjene bolesti, tako i na ovu pandemiju koronavirus. Mozda zato i ovaj virus vise mentalno deluje na zene jer su osetljivije, neznije, pa sam tim i posledice su vece na nezniji zenski pol. Ali treba samo poraditi i ojacati nas imunoloski sistem koristiti Medicinske gljive a po najvise Ganoderma lucidum koja je itekako lekovita i deluje opustajuce na organizam pa samim time i na mentalno zdravlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA