Vakcina protiv korona virusa će štiti oko godinu dana, u oktobru na tržištu

Vakcina će uskoro biti na tržištu

  • 19
Novo vreme - nova zanimanja

Foto: Tanjug/AP

Vakcina protiv virusa Covid-19 koja je u fazi razvoja, štitiće od bolesti oko godinu dana, saopštila je kompanija AstraZeneka koja trenutno obavlja ispitivanja vakcine zajedno sa univerzitetom Oksford.

U toku su ispitivanja leka na ljudima, a dodaje se da ukoliko se ispitivanja pokažu uspešnim, biće proizvedeno dve milijarde doza, prenosi Skaj njuz.

Izvršni direktor AstraZeneka Paskal Sorio rekao je za belgijske medije da je faza jedan u Velikoj Britaniji blizu kraja, a da je faza tri već počela i da je to faza u kojoj se vakcina daje hiljadama ljudi.

- Smatramo da može da štiti oko godinu dana. Ukoliko sve dobro prođe imaćemo rezultate već u avgustu ili septembru, a već u oktobru vakcina bi mogla da se nađe na tržištu - rekao je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đeka

    16. jun 2020 | 18:28

    A cena vakcine? 2.000 evra? To neće niko kupiti.

  • KOKI

    16. jun 2020 | 19:49

    Prava vakcina se ne testira 2 meseca nego 2-3 godine ali s obzirom da je ovo vec spremljena vakcina kao i lazna korona znaci bice ultimatum da moraju svi da je prime.Cudo da su tako brzo pronasli vakcinu za koronu a da za RAK nemogu vec punih 40 godina.Hm

  • Aca

    16. jun 2020 | 18:52

    Sto puta veću štetu će napraviti vakcina nego virus

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA