Američki naučnici upozoravaju: Trudnice u većem riziku od teškog oblika korona virusa

Zaražene trudnice su većem riziku da budu hospitalizovane, primljene na odeljenje za intenzivnu negu i stavljene na respirator

  • 0
stomak, trudnoća, trudnica Pixabay.com

Trudnice su u većem riziku da obole od težeg oblika Kovida-19 u poređenju sa ženama koje nisu trudne, pokazuje novi izveštaj američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Kako se navodi u nedeljnom izveštaju, koji je objavljen u četvrtak, zaražene trudnice su većem riziku da budu hospitalizovane, primljene na odeljenje za intenzivnu negu i stavljene na respirator, prenosi CNN.

Centar je prethodno naveo na svom sajtu da "iako trenutno nema podataka koji pokazuju da Kovid-19 utiče na trudnice drugačije nego na druge osobe, znamo da su trudnice u većem riziku da se razbole od drugih respiratornih virusa nego osobe koje nisu trudne".

Istraživanje je bazirano na informacijama koje su prikupljene od 326.335 žena od 15 do 44 godine, koje su bile pozitivne na korona virus.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA