Dodajte ova 2 sastojka u kafu i kilogrami će se topiti sami

Ovako će vaš omiljen napitak biti još zdraviji i aromatičniji

  • 0
Kafa Foto: Pixabay

Svi znamo da ljubitelji kafe zaista teško mogu da pronađu bilo koju drugu alternativu - oni jednostavno ne mogu da funkcionišu bez dnevne doze kofeina. Neki zavisnici od kafe čak idu toliko daleko da ovaj napitka piju uz određenu hranu, pića, pa čak i deserte.

Debata oko toga da li je kafa dobra za zdravlje ili ne traje decenijama unazad. Zdravstveni radnici ističu da kafa ima svojstva koja promovišu zdravlje i može biti lekovita ukoliko se redovno konzumira, ali u umerenom obliku. Ali da li ste znali da je kafa, koja je mnogima oduvek bila omiljeno piće, takođe ubrzava gubitka kilograma? Iznenađujuće, zar ne?

Zdravstveni stručnjaci i nutricionisti širom sveta razgovaraju o tome kako crna kafa pomaže u gubljenju kilograma.

Prema nedavnoj studiji, objavljenoj u američkom časopisu "Clinical Nutrition", kofein u kafi pomaže ubrzavanju programa mršavljenja. Stimuliše metaboličku aktivnost i povećava nivo energije, što dodatno suzbija glad. To je razlog zbog kojeg ljudi posežu za vrućom šoljicom kafe kada im treba povećanje energije ili podizanje raspoloženja.

Za gubitak kilograma izbegavajte dodavanje mleka i šećera u kafu jer možete preokrenuti dejstvo i podstaći gojanje. U stvari, dodajte nekoliko zdravih sastojaka svojoj crnoj kafi kako biste je učinili još zdravijom i aromatičnijom poput kakaa u prahu i lanenih semenki.

Kafa Foto: Pixabay

Ova dva sastojka se koriste u raznim programima mršavljenja. Za kakao se zna da urbzava metabolizam. Mnogi nutricionisti i fitnes treneri preporučuju ljudima da dodaju kakao prah svojim proteinskim šejkovima.

Lanene semenke su prekrivene vlaknima, koje se dugo zadržavaju u crevima i tako sprečava brzu razgradnju. držeći vas sitim duže vreme.

- Lanene semenke su sjajan izvor rastvorljivih vlakana deluju kao sredstvo za suzbijanje gladi - piše u knjizi „Lekovita hrana“ (Healing Foods') izdavačke kuće DK.

kakao Foto: Pixabay

Evo kako možete napraviti kafu za mršavljenje kod kuće: 

Sastojci:

1 kašika mlevene kafe u prahu

pola kašike kakaa u prahu

pola kašičice lanenog semena (mleveno)

Priprema:

Ako spremate sa instant kafom u šolju sipajte sve sastojke i dodajte toplu vodu. Ukoliko je reč o domaćoj kafi, prvo je skuvajte na uobičajen način, a zatim u šolju dodajte kakao i seme lana.  Sve dobro pomešajte.

Napitak je najbolje biti u jutarnjim časovima. U napitak nemojte dodavati nikakav šećer ili veštačke zaslađivače.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA