Burna rasprava u Srbiji: Da li biste posetili dragu osobu koja boluje od korona virusa?

Jedna osoba je na Tviteru postavila jednostavno pitanje koje je pokrenulo burnu raspravu

  • 12
Devojka, korona virus, komentari

Foto: Shutterstock, Twitter

- Da li biste otišli u posetu dragoj osobi koja boluje od korona virusa – glasilo je pitanje koje je pokrenulo raspravu na društvenoj mreži Tviter.

Situacija u Srbiji sa korona virusom vrlo je složena. U poslednjih nekoliko dana stalno skače broj zaraženih pa sada moramo da budemo jednako oprezni kao i prvi put kako bismo se sačuvali od zaraze.

Svima nam je do sada postalo kristalno jasno da ne smemo nikako da budemo u kontaktu sa osobom koja je zaražena korona virusom, pa ipak smo svedoci da nama poznate osobe oblize osobe koje su na kućnom lečenju, koje su bolesne ali možda još uvek nemaju rezultat testa. Pod pretpostavkom "da možda nije kovid-19" najbolja drugarica bi posetila drugu, majka bi posetila ćerku ili obratno. Ipak, koliko je ovaj potez zapravo pametna odluka?

 

Većina ljudi na Tviteru ipak je odgovorila kako ne bi posetila dragu osobu koja boluje od korona virusa, ali da bi učinili sve da pomognu, kao što je dopremanje hrane i lekova do vrata uz maksimalnu distancu.

Ipak, bilo je onih koji su se izlagali riziku i nisu u tome videli problem:

 

- Bih i jesam.Čak ni svoje dete nisam sprečila da ode. Jednostavno, ma koliki rizik bio, nijedna od nas dve nije mogla da ostavi ženu samu sa temperaturom, bez da joj se nađemo. Nijedna od nas nije se zarazila – napisala je jedna  žena, dok je drugi korisnik Tvitera napisao da bi obišao obolelu osobu i da bi sve ostalo smatrao izdajom.

 

Da li biste vi obišli dragu i blisku osobu koja boluje od korone?

 

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natalija

    7. jul 2020 | 18:35

    Posetila bih dragu osobu bez obzira sto je pozitivna na koronu, ako mi je ta osoba draga i bliznja. Zastitila bih se maskom i obavezno stavila rukavice, a oboleloj osobi za bolje zdravlje ponela bi sa pro100 OPC+C , Kurkumu i indijski tamjan. Oboleloj osobi treba dosta vitamina a narocito vitamin C jer ga ima u OPC+C to jest aceroli koja poseduje dosta vitamina C i do 20 puta vise nego limun. Kurkuma deluje antibakteriski, antiupalno i antivirusno tako da bi oboleloj osobi dobro dosli svi ovi suplementi.

  • Zavisi

    7. jul 2020 | 10:56

    Ja licno mozda bih, a mozda i ne bih. Bih ako pod dragom osobom podrazumevate starog roditelja, za koga ne znam da li cu imati prilike ponovo da posetim, dete ili simpatiju, prijatelja? Ako je draga osoba moj roditelj ili moje dete, nema te sile koja ce me spreciti da budem uz njih. Ukoliko se radi o decku, prijateljima kod kojih je potvrdjena laksa klinicka slika, tada sigurno ne bih otisla u posetu.

  • Stanka

    7. jul 2020 | 12:17

    Da svakako ,ne bih mogla da je ostavimsamu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA