Kako se osećaju ruski dobrovoljci koji su primili eksperimentalnu vakcinu protiv korona virusa?

Uskoro ih očekuje i druga doza

  • 4
Vakcina, test, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Dobrovoljci koji su pre dve nedelje primili vakcinu protiv korona virusa u vojnoj bolnici Burdenko, osećaju se dobro i nisu prijavili nikakve neželjene efekte, saopšteno je danas iz ruskog ministarstva odbrane.

Pre dve nedelje druga grupa dobrovoljaca primila je vakcinu protiv korona virusa u okviru ispitivanja koja sprovode rusko ministarstvo odbrane i Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju "Gamalej", a svi među njima su dobrog zdravstvenog stanja i nisu prijavili nikakve komplikacije niti neželjene efekte, prenela je ruska novinska agencija TAS.

Dobrovoljci će u bolnici provesti još dve nedelje, a 21. dana od početka ispitivanja oni će primiti drugu dozu vakcine. Smatra se da bi druga doza vakcine trebalo dodatno da osnaži imuni sistem i da produžiti zaštitu od korona virusa.

Svi dobrovoljci su pod konstantnim medicinskim nadzorom i prolaze lekarske provere svakoga dana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srkimaja

    7. jul 2020 | 10:55

    Samo Rusku vakcinu mogu primiti ovo zapadno smece me ne interesuje....

  • 1993

    7. jul 2020 | 11:33

    Neka hvala, ne.

  • Hari

    7. jul 2020 | 11:48

    U danasnje vreme i dalje imamo zamorcice. Samo koji su potpisali da za novac su saglasni da izgube svoj zivot ukoliko do toga dodje. Da niko ne odgovara za to jer oni to rade za dobrobit drustva i drzave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA