"Zarazio sam oca korona virusom i umro je. U životu nisam video nešto podmuklije od ove bolesti"

Ispovest Hristosa Harbilasa iz Grčke treba da služi kao upozorenje mnogima

  • 2
Χρήστος Χαρμπίλας foto: Facebook/Χρήστος Χαρμπίλας; pixabay.com

Hristos Harbilas rasplakao je Grčku ispovešću u kojoj je ispričao kako je jedva sačuvao živu glavu od korona virusa, ali i nenamerno zarazio oca koji je preminuo.

- Bio sam na respirtoru 14 dana, zatim 10 dana u izolaciji, a ostalih 18 dana kod kuće. Sveukupno proživljavao sam noćnu moru 40 dana. Ljudi su me u početku gledali čudno, a to je nešto što je normalno. Plašili su se, ne samo mene već i članova moje porodice. Moj otac se, nažalost razboleo i nije preživeo. Inače je bio hronični bolesnik, a virus je dobio od mene - kaže 45-godišnji Hristos iz Patre za Open TV.

Kako kaže, nije želeo da izlazi napolje dok nije bio potpuno siguran da je negativan.

- Tražio sam od lekara da uradim sve testove dok konačno ne budem potpuno siguran da sam negativan. Nisam želeo više nikoga da dovedem u opasnost, posebno od članova moje porodice. Lekari su me spasili, ophodili su se prema meni kao da sam njihovo dete. Zaista je malo falilo da i ja umrem - kaže.

I sam radi u bolnici u kojoj se lečio kao domar i priznaje da se nisu dovoljno pridržavali mera zaštite.

Njegova šokantna ispovest dolazi u vreme kada i Grčka beleži povećan broj novoobolelih od korona virusa.

- Plašim se kada čujem da se brojke opet povećavaju. Ovaj virus je podmukao, uopšte ne znate kako ćete reagovati na njega. Nikada u životu nisam bio bolestan. Odjednom me je pogodio virus. Prvi lekar ga čak nije ni otkrio. Drugi me je pak, spasio. Da sam došao samo par sati kasnije, ne bih bio živ. Nažalost, zarazio sam oca i on nije uspeo da se spase - zaključio je Harbilas ukazujući na teške posledice koje korona virus može imati ako se rasprostrani u porodičnom okruženju.

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA