≫ 

Ivana je dobila negativan PCR test, a onda je saznala da je korona i dalje u njenom telu: Kako?

Pročitajte pažljivo iskustvo pacijentkinje koja se od početka jula meseca bori sa Covid-19 bolešću

  • 1
korona virus foto-ilustracija: pixabay; shutterstock

Pacijentkinja Ivana P. (35) iz Kraljeva je prve simptome korona virusa osetila još na početku jula meseca. Iako je pre dve nedelje saznala da je negativna na Covid-19, najnoviji test je pokazao da se SARS-CoV-2 ipak zadržao u njenom telu.

Ivana P. u razgovoru za "Telegraf" otkriva detalje svoje ljute borbe sa Covid-19 bolešću koja se postepeno razvijala i napadala unutrašnje organe.

Ivana priča da je 2. jula saznala da boluje od korone, a da je narednih 15 dana osećala širok spektar tegoba - od temperature, do jakog osećaja umora i gubitka apetita. 

Ubrzo je saznala da je Covid-19 napao njena pluća, a kako je ova žena na vreme reagovala i obratila se lekaru otkriveno je da je reč o prvom stadijumu pneumonije. Antbiotska terapija je dala odlične rezultate, te se upala pluća brzo povukla.

Kontrolni PCR test je urađen 16. jula, a rezultati su bili negativni.

Korona virus Foto: Shutterstock

Ivana je bila uverena da je potpuno zdrava, međutim novi test je uneo nemir u njen život

Poslodavac je tražio da se uradi novi serumski (serološki) test, a Ivana je bez ikakvog pogovora otišla u kovid ambulantu. Međutim, iako je u tom trenutku prošlo 13 dana od negativnog PCR-a, serumski test (brzi test) kojim se detektuje prisustvo antitela na SARS COV-2 pokazao je prisustvo IGM i IgG antitela na virus.

To znači da je bolest još uvek prisutna i da se stvorio imunološki odgovor na virus.

- Kada sam otišla da uradim analizu, bila sam dobrog raspoloženjaMogla sam da potpišem da će test biti negativan, odnosno da će biti prisutna samo antitela koja ukazuju da je preležena bolest zato što nisam imala nikakve tegobe. Kako su labaratorijski nalazi govorili u prilog da je virus napao moje organe za varenje, doktorka me upozorila da je virus još prisutan i da mi je potrebno još bolovanja, tačnije mirovanja, da bi se kovid izbacio - priča Kraljevčanka za naš portal.

Korona virus Foto: Pixabay

Virus nije u grlu, ali je i dalje u telu

Iako je PCR testom utvrđeno da virusa nema u grlu što bi, pored toga što je prošao period inkubacije, trebalo da znači da osoba nije infektivna (zarazna),  ono što je jako neobično da je virus i dalje prisutan u organizmu. Ipak,  CRP koji je jako bitan je pao u odnosu na prošli nalaz, što znači da bolest polako jenjava.

Ivana trenutno miruje kod kuće i primenjuje sve savete lekara.

- Iskreno, osećam se dobro, ali ne mogu da kažem da mi je bilo svejedno kada sam čula da je virus u meni. Srećna sam što ne mogu da naškodim drugima i mogu konačno da budem sa svojim najmilijima. Po savetu lekara svakog dana odgovorno pristupam terapiji koja se sastoji od preporuke uzimanja velike količine tečnosti, mirovanja i detoksikacije organizma - otkriva naša sagovornica.

Korona virus Foto: Pixabay

Digestivni oblik Covid-19 bolesti

- S obzirom na to da nije bilo respiratorne simptomatologije, već su se pojavili problemi sa digestivnim traktom (dijareja i žutica), kao i da su labaratorijski nalazi govorili da je nastalo oštećenje creva i ćelija jetre, lekari su mi kazali da se radio digestivnom obliku bolesti - zaključuje Ivana P. u razgovoru za "Telegraf".

Zato se pretpostavlja da se virus nalazi u sistemu organa za varenje i da se postepeno izbacuje preko telesnih izlučevina.

Video: Kako je moguće da pacijent nekoliko puta ima negativan PCR test

(Kristina Milošev/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    31. jul 2020 | 11:27

    Tako su se neki zarazili po dva - tri puta, zapravo se nisu ni izlečili...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA