≫ 

"Isprobala sam dijetu zahvaljujući kojoj je Adel smršala. Sada i nikad više!"

Recite zbogom kilogramima, ali i društvenom životu

  • 6
Adele, Adel Foto: Profimedia/Martin Harris/Capital pictures, Profimedia/BACKGRID/Backgrid UK

Rejčel Martin, novinarka časopisa Body and Soul, probala je da drži takozvanu Sirtfood dijetu, pomoću koje je pevačica Adel nedavno drastično smršala. Rezultati su bili vidljivi, ali je mlada novinarka izjavila da ova dijeta ima svoju mračnu stranu.

Šta je Sirtfood dijeta?

dijetalan hleb Foto: Shutterstock

Kada držite ovu dijetu dozvoljeno vam je da unostite samo 1.000 kalorija dnevno. Poenta režima je da u svom organizmu aktivirate protein zvani sitrius, tako što ćete jesti jabuke, borovnice, kelj i peršun.  Podsticanje vašeg tela da proizvodi sirtuine navodno je dobra stvar, jer se veruje da oni štite ćelije u telu od umiranja kada su pod stresom. Ti proteini jačaju metabolizam i pomažu vašem telu u sagorevanju masti.

Pozitivna strana ove dijete jeste što je tokom nje dozvoljeno povremeno unošenje gorke čokolade i crnog vina.

Tokom prve nedelje možete izgubiti i do 3 kilograma.

Prva faza dijete

Prva nedelja dijete takođe se naziva i "intenzivnom nedeljom". Neophodno je da pijete mnogo zelenih đuseva: od kelja, brokolija, spanaća, krastavca i generalno bilo čega zelenog. Pored toga imate samo jedan obrok dnevno kada možete pojesti piletinu, ćuretinu, ribu, ili tofu. Dozvoljeno je unošenje maksimum 1.000 kalorija dnevno, tako da će vas u početku mučiti glad.

Druga faza dijete

Traje dve nedelje i fokusirana je na održavanje. Tokom ove faze možete jesti tri obroka dnevno, a pored toga i dalje možete da pjete zelene sokove.

Posle toga se vraćate na prvu fazu, i tako u krug.

Problemi sa dijetom

Unopšenje samo 1.000 kalorija dnevno dovoljno je teško, ali kada želite normalno da funkcionišete, ispunjavate radne obaveze i pored toga održavate neki društveni život, dijeta postaje isuviše naporna.

Spremanje jela nije isuviše komplikovano niti skupo. Ako imate sokovnik on će vam odratiti pola posla. Pored toga svakodnevno spremate belo meso i ribu. Međutim ukoliko nekada nemate vremena da pripremite svoj obrok kod kuće teško ćete naći nešto u radnji ili restoranu brze hrane što bi vam odgovaralo.

Rejčel Martin tvrdi da se tokom prve nedelje stalno osećala umornom i isrcrljenom. Ova dijeta je uticala na njen društveni život, pošto je često zbog umora i gladi izbegavala izlaske i sastanke sa prijateljima.

- Možda neki ljudi, poput Adel, mogu da održe balans između dijete i društva. Moguće da ova ishrana prosto nije za mene - zaključila je.

(T.S./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Provereno

    12. avgust 2020 | 01:57

    Dijete su za budale.Kao i operacija zeludca.Izbacite slatkise i hleb u svakom obliku, setajte 5km/h( jedan sat, 5km brzine ili koliko mozete dok ne stignete kondiciju) svako vece i za 30 dana ima da se prepadnete.Malo psihicke discipline i cao.

  • malena

    12. avgust 2020 | 16:11

    I sama sam nekoliko puta u životu probala tako neke dijete koje sam pronašla u novinama, pa nikad nisam izdržala duže od tri dana, jer bi mi bilo loše. Stvar je u tome da "dijeta" treba da bude napravljena za nas, jer smo svi različiti. Dakle, ne srljati u nešto da ne biste imali posledice. Skoro sam od prijatelja čula da im je sin bio na keto dijeti i završio u bolnici, na infuziji. Falilo mu mnogo toga, jer je ova dijeta prilično isključiva. Adel je uspela da smrša, ali je verovatno posle toga morala na zatezanje i dorađivanje jer je imala višak kože. Nema šanse da ovako izgleda bez odlazaka na nanokliniku na raznorazna zatezanja. Pritom, u poslednje vreme je toliko opterećena izgledom, da je zapostavila pevanje. Tuga.

  • Boža zemunac

    12. avgust 2020 | 10:46

    Budalaština. Treba probušiti kašiku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA