≫ 

Dva identična jela, ali jedno ima duplo više kalorija: Možete li da pogodite koje je zdravije?

Nutricionista uporedila dva skoro identična obroka

  • 0
Ishrana Foto: Pixabay

Nutricionistkinja Paula Noris iz Brizbejna podelila je fotografiju dva skoro identična jela sa povrćem, mesom i pirinčem - ali jedan obrok sadrži 245 kalorija više od drugog. 

Paula je objasnila da ukoliko promenite samo nekoliko sastojaka možete značajno smanjiti kalorijsku vrednost obroka - sa  683 na 438 kalorija.

Dijtetičarka je smanjila količinu piletine i pirinča, a dodala je duplo više povrća u tanjir. Kada je reč o sosu, ona je umesto meda koristila sok od limete.

- Kao što vidite, uz nekoliko malih zamena sastojaka možete smanjiti kalorijsku vrednost jela, a istovremeno uneti dovoljnu količinu proteine koji će vas držati sitim, kao i povećati unos mikroelemenata (vitamina i minerala) kroz povrće - napisala je Paula koja na Instagramu ima više od 114.000 pratioca.

Paula je predložila je da izbegavate upotrebu dodatih šećera u sosovima gde je to moguće.

- Naravno da je jelo sa desne strane sasvim u redu, posebno ako imate veće potrebe za kalorijama - objasnila je.

Hrana Foto: Printskrin Instagram/movingdietitian

Mnogi su je pohvalili što je podelila fotografiju na kojoj je uporedila dva obroka.

- Zahvaljujući tvojim objava poćela sam da jedem sve više jela poput ovog sa slike i uživam u tome. Osećam se bolje, imam više energije i nisam naduta - napisala je jedna žena u odeljku za komentare.

- Ovo je sjajno. Uvek mislim da je potrebno da dodam više mesa u jelo, kako bih bila sita. Zato je ovo dobar podsetnik da razmislimo o dodavanju veće količine povrća - dodale je druga.

Paula je poznata po tome što na sjajan način poredi i ilustruje obroke kako bi ljudima pokazala koliko zapravo dva vrlo slična jela mogu da imaju različitu vrednost kalorija.

Video: Pojela u cugu 8000 kalorija samo za doručak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA