≫ 

Slika koja dokazuje koliko je teško uočiti rak kože: Ovako izgleda melanom u "nultoj fazi"

Izraslina koja je izgledala bezopasno je bila zapravo početni stadijum raka kože

  • 0
Luiz Hej Foto: Printskrin Instagram/louhayhay

Lajfstajl blogerka Luiz Hej je izgubila oca zbog raka koža, da bi godinu dana kasnije lekari pronašli melanom na njenoj nozi.

Australijanka Luiz Hej je pre tri meseca posetila dermatologa radi rutinske kontrole svojih mladeža, da bi otkrila da je jedna pegica, koja na prvi pogled izgleda vrlo bezopasno, zapravo rak.

- U ovo vreme prošle godine izgubila sam oca zbog melanoma, pa sam od tada postala oprezna. Prošle nedelje sam bila na godišnjem pregledu i pronašli su mali mladež na mojoj nozi koji su uklonili i poslali na pregled, kako bi ustanovili o čemu se radi, a juče sam saznala da je reč o melanomu - rekla je u Instagram priči.

Lekari su joj obajsnili da je mesto na kome se pojavio melanom ocenjeno kao „faza nula“, što znači da je samo na površini kože i lako se može ukloniti.

Imala je sreću da je rak rano otkriven.

Rak kože Foto: Printskrin Instagram/louhayhay

- Upravo sam ga uklonila danas. Samo sam želela da iskoristim ovu priliku da podsetim sve da pregledaju kožu. Nikad ne bih pomislila da mi se to može dogoditi sve dok mom ocu nisu postavili dijagnozu. Strašno je kada pomislim da nikada ne bih išla na kontrolu kod dermatologa i ne bih pronašla melanom da mi se otac nije razboleo - iskreno je kazala Luiz.

Ona je apelovala na sve da jednom godišnje proveravaju svoje mladeže ili sumnjive izrasline.

- Znam da svi misle da su nepobedivi i da im se to nikada neće dogoditi, ali ... samo idite kod lekara i pregledajte kožu- rekla je.

Rak kože Foto: Printskrin Instagram/louhayhay

Nakon objavljivanja slika, Australijanka je bila preplavljena porukama zahvalnosti, što je rezultiralo time da su mnogi njeni pratioci zakazali kontrolu kod kožnog lekara.

- Ovo je bila moja godišnja kontrola ... Nisam primetila da nešto nije u redu sa tim mladežom, izgledao je kao pega i iskreno bio je toliko mali - napomenula je još jednom blogerka.

Video: Mrzite život, plašite se korone... ovaj čovek na hemoterapiji će vas motivisati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA