≫ 

Korisnici interneta pronašli način da izravnaju svoje zube, zubari apeluju da nikako ovo ne radite

Stomatolozi su u šoku

  • 0
Zubi Foto: Printskrin Tik Tok/ drzmackie

Trikovi za farbanje kose, bojenje notkiju, pa čak i pravljenje hemijskih sredstava za čišćenje kupatila, nisu uobičajeni na Tik Tok platformi, ali novi uznemirujući trend za čišćenje zuba je zbunio stomatologe.

Ljudi su masovno počeli da bruse svoje neravne zube turpijama za nokte, a zatim da postavljaju video zapise na platformu.

Doktor Čed Evans, suosnivač kompanije Smile Magic Family Dental sa sedištem u Teksasu, rekao je za "Insider" da je saznao za trendnakon što su mu kolege pokazale video zapise na Tik Tok-u.

Kao otac dve devojčice, Evans je rekao da je zabrinut.

- To nije isto što i turpijanje noktiju. Ako isturpijate nokte danas, oni će ponovo porasti sutra ili za nekoliko dana. Naši zubi su trajni - rekao je doktor.

Zubi se sastoje od slojeva. Spoljni sloj ili gleđ, prema dr Čedu Evansu, je najjači i najvažniji sloj jer štiti naše zube od propadanja.

 

@drzmackie Teeth filing the wrong way 💅🏼 ##tiktokpartner ##learnontiktok ##dentist ##teeth ##veneers vid bg: Cheneltiara, miadio, marpawelka♬ original sound - drzmackie

Ako se zubna gleđ jednom ošteti, ne može se regenerisati, pa rizikujete osetljivost i gubitak zuba.

-  Stomatolozi i drugi stručnjaci koji razumeju strukturu i anatomiju zuba mogu sigurno da napune vaše zube. U nekim slučajevima, profesionalci mogu čak odlučiti da dodaju strukturu zubima pomoću krunice ili furnira, možda je to bolje od brušenja gleđi kako bi ujednačili zube - istakao je stručnjak.

Kako se trend širio na Tik Tok-u, stomatolozi koji imaju veliki broj pratioca reagovali su na video zapise.

Doktor Suhail Mohudin reagovao je na snimak osobe koja brusi zube turpijom za nokte i pozvao svoje gledaoce da se zapitaju zašto im zubi nisu ravni.

Nećete ništa postići sa popunjavanjem i ravnanjem zuba, ako originalni problem nije rešen.

- Ok, izravnate oh, i izgledaju lepo, ali niste rešili prvobitni problem, pa šta ćete raditi za nekoliko godina kada ponovo budu neravni i kraći? -  upitao je stomatolog.

Video: Kako zategnuti lice za samo 60 sekundi, a da ne idete na bockanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA