Mirisna i lekovita: Ovu biljku svi imate, a ne znate da je delotvorna kod alergije na kućnu prašinu!

Uglavnom je pijemo zbog stomačnih problema

  • 0
Čaj foto: pixabay.com

Aromatični listić nane u sebi sadrži etarska ulja, tanine, holine, pektine, skrob, gorke materije, triptofan, kao i mentol, mentofuran, isomenton, mentil acetate, limonen, pulegon, cineol... Ova lekovita biljka deluje antiseptički, analgetski, antibakterijski, antivirusno i umirujuće, i iako se na našim prostorima najčešće koristi za stomačne probleme, blagotvorna je i kod bolesti disajnih puteva, a odlične rezultate je pokazala i u saniranju alergija, posebno onih na kućnu prašinu.

Kako za Telegraf kaže najpoznatija crnogorska fitoterapeutkinja Ramiza Idrizović, nana pozitivno utiče na jačanje imuniteta, ubrzava cirkulaciju i čisti krvotok, a delotvorna je i kod reumatizma, groznice, noćnog znojenja, migrena i neuralgija.

Sastojci:

- dve ravne supene kašike osušenog lista nane

- litar vode

Priprema i primena:

Stavite vodu da provri, pa skinite posudu sa ringle, prelijte proključalu vodu preko listića osušene nane, obavezno poklopite i ostavite da odstoji pet minuta. Zatim procedite i pijte. Terapija traje sedam dana. Potom napravite sedmodnevnu pauzu, pa ponovite terapiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA